Tuesday, August 11, 2009

MELOMPAT LEBIH TINGGI....

Assalamualaikum...


Malam ni baru ada masa nak update blog... Cite biasa-biasa aje.. Tak ada mana yang menarik sangat... Tapi bila tengok blog kawan-kawan, berkongsi cite.. T pun teruja sama nak mengupdate sama... Pada yang rajin melayan blog T.. Terima kasih T ucapkan.. Jom layan entry T kali ni pulak.. Jom... :-)

05/08/09

Tepek gambar anak dara T ni sebelum dia g skolah.....




06/08/09


Tadi g beli barang opis skit, singgah satu kedai ni.. Jumpa kotak ni.. Harganya RM7.90.. Auntie tu bagi RM6 aje.. Terus T beli.. Nak letak apa dalam ni ye??




Malam ni buka puasa makan Nasi Ladna.. Air Tembikai.. Yang lain-lain tu anak-anak punya.. B g KL..


B balik dari KL pukul 11.45 malam... Dia belikan Sup Ani Utara, Roti dan Ayam dari Giant.. T makan buat sahur...



07/08/09
Tarikh hari ni cantik.. 07/08/09... Tunggu waktu 12:34:56 789 tadi... Siot betul!! :-)

Menu untuk berbuka puasa hari ni.. Alhamdulillah... (T beli kat kedai dekat rumah aje.. balik rumah sempat goreng Telur Dadar saja, sedang molek amik gambar, azan Maghrib pun berkumandang)...



Sambil layan cite King Kong kat TV3.. B balik dari KL.. Dia g KL lagi ari ni.. Dia belikan Rojak Buah dan Epal di Giant.. Jugak belikan 3 bungkus Nasi Lemak Antarabangsa.. T tak makan abih pun.. TAK SEDAP!! :-( Puji je beria sedap.. sedap.. padahal tak sedap mana pun...




08/08/09

Pegi opis.. Settle keje skit.. Masuk dari pukul 11 pagi.. Kuar pukul 3.30 petang..

Anak-anak dok nak bergambar dalam opis..




B yang serius sokmo mukanya tu.. Tapi hati banyak baik maaaa..... :-)


Nur dok tersengih-sengih kat meja T tadi... Sayang anak Ummi nie....

Budak botak.... Baru pas gunting rambut semalam...


Sebelum nak balik tu anak-anak dok main lumpat-lumpat gini.. T capai camera terus snap aksi diaorang!!








Kami tak makan nasi pun lunch tadi.. Kuar opis, terus g KFC.. Anak-anak nak makan...



Dalam pukul 6.00 petang, kami balik ke Kuala Krau.. Ada kenduri kahwin di Jerantut esok...



09/08/09
Pagi ni Ma buatkan sarapan Nasi Lemak.. Yummy!! T pk kalau tokey Restoran Nasi Lemak Antarabangsa tu rasalah Nasi Lemak My Mum ni.. Sure dia menangis meraung hentak kaki tak berenti punyala.. hahaha...



Ma jugak buatkan Kuih Bengkang ni.. 2 periuk.. Seperiuk bawa g tempat kenduri dan seperiuk lagi buat makan-makan kat rumah..


Dah ready nak g tempat kenduri.. Kita posink2 dulu....



Adik T, Nizam...



My mum..


Me again..



Me & Mum.... T yg blikan jubah ni.. Sama size ngan ma.. Bli kat First Lady.. Murah jer, RM40 selai... Selesa sangat memakainya tau!!



Dalam 40 min B drive keta, kami pun sampai di Dewan Jerantut...



Suasana di dalam dewan....



Nasi + Lauk kenduri yang sedap bangat!!



Amik gambar jauh aje.. Malu arr nak amik gambar dekat-dekat... :-P



Siap jumpa ibu bapa pengantin perempuan (saudara belah Abah T), kami pun keluar dari dewan... SELAMAT PENGANTIN BARU KEPADA KEDUA MEMPELAI....


Kemudian, kami singgah di Kedai RM2 dan soping dalam RM60 gitu.. Beli barang-barang Ma... Kemudian kami ke TF pulak.. Ma nak cari barang dapo di sana..

Sebelum balik, singgah beli Air & Buah Jambu batu.. Betul-betul depan TF JERANTUT ni.. Sedap giler rasanya... Air dan Buah Jambu kat sini.. Hilang dahaga kami panas-panas masa tu.. T cakap kat Pak Cik tu.. "Pak Cik, saya nak amik gambar gerai Pak Cik ni, letak dalam blog, internet".... Pak Cik tu jawab "Ye.. Ye..Boleh....!!".. Hehehehe...


Kemudian, kami singgah melawat Bapa Saudara Abah di Kg. Gong Halt.. Ramai sedara-mara Abah ada di kampung ni...


Buah tangan daripada mempelai tadi..



Adik T, Nizam.. Nak balik ke Rawang dah..


Dalam pukul 6.00 petang, kami balik ke rumah di Temerloh... Ma bagi udang.. T balik masak nasi, goreng Dadar dan buat Sambal Udang.. Jugak buat Air Sirap... Layan... Alhamdulillah... Pas tu dok depan TV3 layan SMALLVILLE & SUPERNATURAL....


10/08/09
T masuk opis pukul 12.30 tgh hari tadi dan B kata dia lapar... T pun turun belikan nasi untuknya dan 2 orang staff hubby.. Makan sekali..


Sebelah malam, T beli nasi Gulai Ayam ni.. Sedap giler.. Tiap-tiap ari makan pun tak kisah.. SEBAB.. Sedap sangat!! Hehehee...


11/08/09
Balik dari kerja tadi, singgah kedai cari barang skit.. Balik rumah buat Burger Telur segera ni..


Jugak layan makanan kat bawah nie... :-D (Pisang + Cornflakes + Ice Cream + Kacang Campur)Heaven ah!!



** Terima Kasih sudi melayan blog T.. Membaca celoteh yang entahapaapaentah ni... Jumpa lagi di next entry.. Nanti T jejaki kalian.. Trimas!! Muah!! **

7 comments:

Emy Omar said...

Saya pun selalu makan ice-cream dengan pisang+corn flakes..:p

||♥Shahida♥|| said...

sdpnya lapar le..ekekkeek

☆ lieya latif ☆ said...

wah menu baru tu kak cornflakes ngan aiskrim...selalu cornflakes ni liey makan gitu2 jek cam mkn keropok tu...hihihihi

ye ke kak nasi lemak ma akak sedap, kalah nasi lemak antarabangse....bile lieya boleh rase nieh...hik hik hik

kak suke tgk pic aksi melompat tu....real n cun lah

jeff said...

>> hehehe...
>> kat sini pun ada gambar lompat lompat rupanya...:D

u-neey said...

entry kak T ni mmg slalu mengancam selera la..aduh..
btw, anak dara kak T comel pakai tudung gi skolah.
saya kat tj 9. kalu umah kak T tu, saya slalu la dok ronda2 naik moto ngan hubby dan anak2. saya menyewa je kat sini, nak beli umah tak jumpe lg yg bersesuaian..

aryllia said...

wah..x thn rasanyer...blye bg kat bdk2 nie bg diorg mknn...
mmg suker melompat ek..anak2 't' sihat tubuh bdn...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

Salam T..lama tak jenguk T.... minggu ni sebok dgn training... tu yg nak ronda blog pun sangkut2... hehehe...alasan sebenar, byk lepak kat Fb...:D

T puasa lagi ke?? kalau puasa, selamat berbuka...rajin T puasa... kalau saya, buat yg ganti je..pastu dah... teruk lak rasa..

Klah T..have a nice weekend...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....