Tuesday, July 21, 2009

SESEKALI KU RASA TERINGIN....

Assalamualaikum...

15/07/09 baru ni.. Teringin sangat nak makan kek kat SR.. So, balik dari opis.. Terus ke SR... Balik rumah layanla makan kek feveret T nie..



Then, malamnya.. Makan Nasi Goreng Kampung yang paling best kat Temerloh ni.. B Beli kat Bukit Angin...


B baru barui kad member kat Hotel Paradise Sandy Beach Resort, Penang.. Boleh arr g Penang pas ni.. :-) Baru 3 tahun jadi member kat hotel ni..


Durian ni kawan B bagi tadi.. Sedap.. Baru gugur je dari kebunnya..



Pas kuar lunch ngan staff kat opis.. Singgah Guardian.. Beli barang skit.. Hujung bulan ni buat opis trip ke PNB ILHAM RESORT, PD.. So, belila sunblock tue.. B ada cakap jugak nak buat opis trip ke JAKARTA/BANDUNG.. Emm.. Bila tu ye B?? :-)



Ni lunch hari sabtu lepas, 18/07/09.. T masak nasi dan B tapau lauk kat Restoran Ikan Patin Pak Usop... Kedai ni memang famous kat Temerloh ni.. Ari tu ada masuk kat Majalah 3...



Sebelum tapau lauk tadi, B tukar minyak hitam.. Dapatla free balang ni.. Buleh isi kuih raya nanti.. :-)



Ari Ahad, 19/07/09.. G kenduri kawin adik kawan suami T.. ngan staff kat opis, Kak Anis dan Zu...



Nur dan Auntie Zu...





Kak Anisah dan Zu..



Sampai sekarang dok teringat-ingat kat nasi kenduri ni.. Sedap bangat!! :-)





Tak sempat tunggu pengantin pun.. Orang ramai sangat.. Cuaca pun panas terik..




Ambik gambar sat dan terus balik.... Terima kasih tuan rumah.. Dan Selamat Pengantin Baru kepada kedua mempelai.. Pas kenduri, pengantin terus terbang ke Bali.. Honeymoon kat sana...



Sebelum balik ke rumah, singgah ke The Store.. Cari barang skit..



Ni dapat dari tempat kenduri tadi..



Sebelah petang.. Order pizza ni.. Harga promosi RM28 ajekan? Tp campur caj2 lain, jadilah RM43... Makan panas-panas.. Sedap...



20/07/09, semalam amik anak-anak ke sekolah..


Singgah beli barang-barang skit sebelum balik ke rumah...



Malam tadi call Ma.. Ma cakap Abah demam... Dan darah Ma pun tingggi jugak.. Terus ajak B balik ke Kuala Krau.. Dekat aje.. Setengah jam aje drive keta.. Sampai sana kul 10 malam.. T call je cakap nak balik, terus demam Abah kebah gitu.. Tadi balik semula ke Temerloh, Ma dan Abah dah sihat.. Tak perlu bawa ke klinik dah.. Alhamdulillah..

11 comments:

Emy Omar said...

Alhamdulillah dah sihat pun ye abah ruzi tu,biasa la orang tua kan..nak2 pulak ni musim demam kan..

Puan Iza said...

meriahnya dgn makanan.....ooo tingin nak mkn kek SR yea....sedapkan kek dia...

neezareef said...

tu dia T dah wat marathon n3..hehe

sedapnye npk nasik goreng kg tu T..teringin la plak...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

T, demam tu demam rindu kot..hehehe..T balik je terus kebah... wah..ofis B nak buat trip ke Bandung/Jakarta?? bestnya... T mesti pegi tau...seronok..esp Bandung...saya pun berangan nak pegi lagi next year...InsyaAllah..kalau ada rezeki....

eya said...

abah rindu kak t tu...

mountdweller said...

Assalamu'alaikum T.

Dalam banyak-banyak tu, uncle lebih tertarik kepada nasi goreng. Nampak sedap...

u-neey said...

kak T mmg suke shopping yea?
nanti gi bandung boleh shopping byk2..
kak SR tu menggoncangkan iman la.nyam nyam..

atty's said...

salam T..sehat ke..sedapnya doyan..

kty doakan ma ngn abah t..sehat , amin..

T..pun jaga diri bebaik ye..

☆ lieya latif ☆ said...

erm...kek SR mmg menjadi pojaan hihihihi...

wah best le keje tempat hubby akak..rajin wat trip....ade keje kosong tak...keh keh keh

~~ciklinn~~ said...

wahhh meriahhnyer aktiviti... makanan pun sedap2... tingin bangett gue mau mkn nasi goreng kg itu

fiziskandarz said...

wahhhhh beshnyer cake secret recipe.. nakk!! nakk!!! :D [ anywyays thanx for the anniversary wishes the other day kak T :) we really appreciate it ] :)

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....