Tuesday, July 14, 2009

DAH LAMA TAK BUAT.....

Assalamualaikum....

Dah lama tak buat.. I mean updatekan blog T ni.. Ada saja halangan.. Dan hari ni.. Tanpa melengahkan masa lagi.. T updatekan cite-cite T yang terkini... Tiada cerita menarik sebenarnya.. Sekadar cerita yang biasa-biasa aje... :-D

First of all.. T nak ucapkan terima kasih banyak-banyak kepada sahabat T, Awien, http://studioilhamkreatif.blogspot.com Sebab sudi memberikan T award-award di bawah.. Tq so much my dear!! Love it!!





Gambar ni pada hari Sabtu lepas (11/07/09)... B tapaukan lauk daripada Restoran S.Z. Rahmah di Jalan Maran... T masak nasi dan buat air saja...



Ini pulak gambar masa lunch di Bukit Angin pada hari Ahad (12/07/09)...



Sudah makan.. Alhamdulillah..



Then, kami ke The Store.. Cari barang dapur.. Kebetulan adik T, Eidi balik ke Kuala Krau.. Menolong Ma dan Abah di kebun.... Dia cari T kat sini.. Pas soping kat sini, kami pun balik ke rumah...



Singgah kat gerai dekat rumah.. Beli kuih-muih sikit.. T buat air dan tak lama pas tu, Eidi pun balik ke KL semula....



Sayang Pak Uda!!



Minggu ni kami bersantai di rumah saja.. Makan tidor... Dah lama tak buat tu.. Kalau tak, asal weekend aje.. Merayaplah kami ke mana-mana.. B lak nak baca kes.. Ari semalam (13/07/09) dan ari ni (14/07/09), ada kes rogol di Mahkamah Temerloh...
Sebelah malam, kawan T datang ke rumah.... Dah lama tak berjumpa dengannya.. Ini gambar anak-anak T dan anak kawan T, Aiman...


Malam tadi g makan kat Restoran Rizki Tom Yam kat Mentakab.. Order Ikan Patin Stim Bawang Jeruk, Ikan Siakap Black Pepper, Tom Yam Ayam dan Telur Dadar.. So sedap!! Lepas makan, tokey jamu kami ngan buah manggis lak.. So sweet lorr....


6 comments:

neezareef said...

last pic tu..lauk pauk dia...menikam kalbu

Emy Omar said...

Sedapnya lauk...nak sikit

u-neey said...

sedapnye tgk ikan stim ngan ikan black pepper tu.. Kak T nape tak ajak saya skali.. Nak ikut.. huhu..

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

waduh T...sungguh menyelerakan laaa.... lum ada kesempatan nak try mkn kat rizki tu... nanti hubby free, nak ajak laa....

T, saya perasan T suka tomyam putih ya?? samalah dgn saya... kalau pi mkn tomyam, saya mesti order tomyam putih..cam kedai kitorang tu mmg dia buat merah..kalau mintak yg putih baru dia buat.. hehehe...

Zanna_MamaBatrice said...

byknyer award kak tie
ramai yg sayang akak tu...

hu hu hu
lapar lapar lapar

kak tie sihat?
hope kak tie sentiasa gembira riang ceria

--<@maya@>-- said...

last pix tu memang menggiurkan.. ahaks..

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....