Monday, July 06, 2009

BIAR T SAMBUNG...

Assalamualaikum..

Biar T sambung aktiviti-aktiviti T beberapa hari yang lepas.. T tak punya banyak waktu nak mengupdate cite kat blog, fp & etc.. Mana yang sempat T update.. T update.. Mana yang sempat T kunjungi kalian.. T g jenguk.. Nak settle keje kat opis.. Nak mengurus rumah, suami dan anak-anak lagi.. Tak cukup 24 jam tu rasanya.. Tapi itulah... Meh T sambung cite.. Banyak gambar-gambar ni.. Jom layan... :-)

27/06/09

Hari Sabtu lepas.. G lunch kat Restoran S.Z. Rahmah di Jalan Maran.. Pekena Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak.. Beli jugak lagi 2 ketul.. Bahagian badan dan kepala.. Buat balik ke Kuala Krau.. Adik-adik T, Nizam dan Eidi ada balik dari KL...





Malam pas makan nasi... Goreng Cekodok.. Cicah ngan Sos Cili produk HPA.. Sedap sos ni tau!!


28/06/09
Sarapan pagi ni.. Nasi Berlauk dan Air Teh "o"....




Adik T, Eidi..



Hari ni kami ke Kuantan..


Dah sampai pun...



Pukul 12.30 tgh hari sampai di Hotel Grand Con.. Terus check-in bilik...









Nak kuar g lunch kat Megamall..



Lunch makan di KRR....




Kemudian, masuk ke bilik.. Mandi, solat jamak, layan tv...




Dalam pukul 6.15 petang, kuar dari bilik dan jenjalan ke Pantai Teluk Chempedak..



Posing-posing di TC...





Pas berenti kat satu kedai tu beli majalah dan FM.. Kami terus ke Tanjung Lumpur.. Kami selalu makan kat RESTORAN PHUKET.. B tengah pilih ikan nak dibakar....


Sedapnya rasa ikan bakar dia.. Yummy!!



Kenyang Alhamdulillah.... Nak balik bilik dah...



FM yg dibeli tadi..


29/06/09

Dah siap breakfast.. Kenyang Alhamdulillah....




Dah nak balik Temerloh.. Nanti kita jumpa lagi k!!


Singgah beli keropok sebelum balik ke rumah.. Bergegas balik sebab anak-anak nak ke sekolah pulak...



T demam.. flu dan batuk hari ni.. Tak g opis .. Stay kat rumah saja.. Beli ubat kat farmasi tadi..


Barang-barang ni T beli kat hotel tadi.. RM15 kesemuanya...


30/06/09

Dinner tonite.. Tapau aje..



B beli sterika baru tadi...



01/07/09

Makan nasi dalam pukul 10.45 pagi tadi..


Ajak kawan-kawan opis makan di KFC tadi.. Meraikan Mak Su yang nak pegi Segamat hari Sabtu nie..



Beli FM KFC tu.. Setiap satu RM5.. Bekas sabun tu dapat free..


Tapau food kat kedai Aimi for dinner tadi.. B g KL ari nie..

02/07/09
Beli barang dapo skit....


Minum petang..


Sebelah malam balik ke Kuala Krau.. Nak amik barang-barang Mak Su.. Sebelum balik ke Kuala Krau, singgah di klinik dulu.. Adib demam mengejut.. Cikgu dia call suh amik dia kat sekolah tadi dalam pukul 5 petang gitu.. Adoila!! Tak habis-habis demam.. Ari tu dah demam.. Ni demam lagi.. Masa kat klinik baru dia cite dia tak sedar dalam 5 minit pas bola kena kat muka dia.. Dia jadi keeper tadi.. Main bolala konon-kononnya masa subjek PJ tadi.. Dia takut cite kat T masa balik sekolah semalam.. Takut T marah.. So, ari ni demamlah.. Dia kata pening kepala dan demam pun panas.. Dekat 39 .. Tinggi tu .. Doc pun terkejut.. Sebelah malam tak tido sangat.. Bila dia demam dia mengigau.. So, dpt tido sekejap-sekejap ajelah.. Tula, tadi jumpa cikgunya bayar yuran sekolah.. Tak ada pulak dia cite pasal Adib jatuh tu.. Kot ye pun, citelah kat kitakan? So, nak marah pun tak guna.. B cakap adatla budak-budak dok main-main gitu.. B nikan.. Apa-apa yg jadi, dia tak penah salahkan orang lain.. Kalau T ngadu apa-apa dengan dia.. Dia akan bela orang tu pulak.. Pelikkan? Pada dia benda tu remeh-temeh aje.. Tak amik port pun.. Biarlah orang tu salah ke... Dia tetap menangkan orang tu.. Dia akan bagi alasan yang menangkan orang tu.. Haish!! Baik benor perangai.. Dengan kata lain tak pandang salah orang la.. Tak penah anggap orang lain tu salah.. Betul aje.. Sebab dia tak suka buat musuh.. Cari gaduh.. Nak berkawan ramai.. Ari tu ada sorang client tak nak bayar bill, dalam RM500.. Giler apa?? Orang dah buat keje... Dia tinggikan suara pada B tak nak bayar bill tu jugak.. Bengang oii!!... Kalau T senang aje kalau dia tak nak bayar.. Hantar je SAMAN.. Senang cite.. Tapi B cool aje... Pelik arr B ni.. Sampai gitu sekali dia bersabar.. Dahlah ari tu ada sorang staff dia (dah berenti) buat perangai pun B sabar.. Tapi sekarang Alhamdulillah.. Budak tu dah berenti.. Lebih baik dia tak ada dari ada.... Kalau hidup menyusahkan orang.. Buat apa??.. Macam menanggung biawak hidup.. Tapi itulah.. B tetap bersabar.. Sampaila budak tu mintak berenti keje.. B oh B....



03/07/09

Sarapan pagi.. Nasi Lemak, Roti Canai & Air Teh....




Baru sampai di rumah sewa Mak Su di Jementah.. Nasib baik Adib dah sembuh bangun tido pagi tadi.. !! :-)


Depan rumah sewa Mak Su..



Selepas tinggalkan barang-barang adik di rumah sewa dia.. Kami pun bergerak ke rumah abang ipar T di Sg. Rambai... Tido sana malam ni..

Biras T dah siap masak.. Lunch di rumah dia.. Tq Kin!!


Sebelah malam, kami kuar dinner.. Makan di Hajah Mona Asam Pedas, Tmn Kota Laksamana.. Sedap rasa kesemua asam pedas dia.. Orang penuh giler.. Tunggu 5 minit gitu sebelum dpt tempat duduk.. Layan cite Nur Kasih kat sini..



Dalam pukul 10 malam, kami bergerak ke EOM pulak..





2nd time naik EOM.. 1st time naik kat KL..






Nur dah start demam masa ni.. Berjangkit dari Adib la tue..


We are family!!

Pas g EOM, pusing town jap dan terus balik ke rumah biras.. Tak best g jalan-jalan.. Ingat nak bawa adik naik Taming Sari.. Nur demam lak.. FM ni beli kat EOM tadi...



04/07/09

Sarapan tadi...


Dalam pukul 11 pagi bergerak ke UITM Segamat..


Dalam pukul 12 tgh hari, sampai di UITM Segamat.. Tunggu adik daftar dalam setengah jam gitu.. Then terus ke rumah sewa dia.. Kawan-kawannya seramai 5 orang dah sedia menunggu..



B dan Abang Ipar dok masang almari kain Mak Su.. Hoho..


Dalam pukul 5 petang.. Kami pun keluarlah dari rumah sewa Mak Su.. Singgah di bengkel adik ipar biras T.. B nak tukar minyak hitam ketanya....


Nur dah kembali aktif.. Dah baik dari demam.. Alhamdulillah..


Sebelum balik, sempat amik makan buah rambutan ni.. Manis betul rasanya!!


Biras nak bawa makan Sup Kambing, tapi kedai tu tutup pulak.. Singgah Muar nak makan Mee Bandung.. Tutup jugak kedainya...


Alih-alih kami dinner di sini saja.. 1st time makan kat sini.. Kalau tak kami biasanya makan di
Perkampungan Ikan Bakar di UMBAI... Bolehlah tahan jugak rasa makanan kat sini....




Makan ramai-ramai mmg best... Kan??


Sebelah malam, pas balik berehat kat rumah biras.. Kami ke rumah mak biras T pulak.. Dia jamu makan roti canai.. Then, Mak Nab bagi T hadiah pulak.. Terima Kasih Mak Nab.. Segan T kali ni datang rumah Mak Nab tangan kosong aje... (Yihaaa.. Kelate menang main bola tonite!!.. Kontrak Cinta pun best!! Sweet sangatla si Fahrin tu!! Hoho!!)



Hadiah daripada Mak Nab..


Cantik mangkuk ni.. I LIKE!! :-)

Ini pulak buah tangan daripada Shikin.. Tq banyak2!! :-)


05/07/09
Sarapan pagi ni..


Nak balik dah.. Last posing ngan MAMAT..



Menghala balik ke Temerloh.. Kami ikut jalan KL...



Singgah PETRONAS.. B belikan mainan ni untuk anak-anak... T-shirtnya dah habisla pulak..



Singgah lunch di Bangi.. Kat Restoran Limau Nipis.. Lepas makan terus balik ke rumah.. B sakit kepala.... So, tak ada makna nak singgah soping bagai.. Hoho...


06/07/09
T tak g opis today.. Stay kat rumah saja.. Rehat-rehat.. Mendobi kain, mengemas rumah bagai.. Tadi anak sedara T singgah rumah, bagi buah durian ni.. Pulangkan bekas makanan T tu..


14 comments:

shimazahar said...

salam T..
warghhh penuh betul aktiviti harian T tu... ermmm yer laa kan T... bila dah berkerja nie.. kekadang tu mmg tak dek masa lebih yang terluang...

yer laa T.. sekarang nie musim demam.. kan orang kata.. kalau musim buah... mesti demam punyaa... tapi adib kerap gak laa demam kan.. saya nie pun dah 2-3 hari tak sedap badan.. tekak pun sakit gak.. T cam ner dah ok ker?...

oooo pergi muar ek.. huhuhu.. tu laaa bila T kata.. nak makan mee bandung... uiiihhh memang semestinya mee bandung kat muar tu sedap.. saya kalau balik muar.. memang tak akan missed punya laa makan mee bandung tu.. slurrrpppppp yummy........

oooo singgah bangi ek.. ermm limau nipis tu saya paling suka minum air yang T order tu... sedap kan... nie saya nak promote nie.. len kali kalau singgah bangi singgah laa makan dekat kedai Lesung Mas (zee zee cafe) sebelah Old Town.. tu kedai makcik saya... ada makanan nasi kukus.. hehehhe.. tetiba promote lebih plak.. hahahhahaa

||♥Shahida♥|| said...

xmai jb ker kak t..
kak t kje ke skang
kt opis abe eh?

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak t....mcm2 menu ade ni haaaa....lieya kalo dok umah kak t ni mmg naik lee badan.....punah ranah lee diet lieya camni....sume menu sedap2.....yg best tu lepas makan nasi boleh lagi goreng cekodok tu.....heheheheheheheh

jarang2 dah kak t update blog skrang....mesti akak busy sangat kak kan.....ape2 pun akak jgn stop blogging dah la yeak....seminggu sekali update pun takpe.....setia ku menanti...cewaaaaah

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

T, padatnya xtvt T..... yg pegi ktn tu, kitorang pun suka stay kat Grand Con... sebab dgn dgn megamall...blh jln kaki je kan kalau tak ujan...hehehe..

T, baca pasal B awak tu..mmg cool la dia...mcm hubby saya gak..susah sgt nak marah org... w/pun terang2an org tu yg salah.... jenis yg mudah memaafkan... cam hubby saya lak kata, biarla org nak buat apa..yg penting kita betul..dan jgn lupa Allah tu ada... pastu selalu la bg syarahan kat saya, doa2 org yg teraniaya ni akan terus sampai ke Allah.. hmmm...so nak kata apa lagi..diam jelaa... mcm kes bdk2 pun..dia mcm tak amik port sgt... kdg2 saya yg kecoh lebih2 ni..

Eh...ada FM kat KFC...punyala saya ni tak tau..hehehe..kena tanya ke atau mmg ada display situ?? saya ni sejak KFC tu berwajah baru, saya baru sekali masuk situ...kebanyakannya tapau je..hehehe... punyala kan..bukan apa T, selalu fullhouse.. nak masuk pun rasa mcm sesak...

Adib mcmana??? dah sihat ke??? T pulak dah ok ke?? ni mesti byk sgt keje ni, takde rest... anyway, take care yaa...

Puan Iza said...

Puas hati baca entry kak T nie...panjang lebar bercerita....

Tapi yg best skali tu...pic last tu...durian....sedapnya...:-)

ai said...

Huiiiiiiiiiii...! memacam criter. memacam makanan ade! meriah tul la kau ni T...murah sungguh rezeki..

are said...

suka baca crita T & family....mcm2 aktvt...yg plg best jln2 & mkn2!!

Emy Omar said...

Lama tak jenguk..sihat ker? Congrats buat Maksu dapat sambung buat 1st degree kat Segamat..study smart ye..Adib take care..jangan notty2 ha..

atty's said...

salam T..wah jalan2..makan ye T..
bila lak nak banjer kty makan nie

Zanna_MamaBatrice said...

salam kak tie
complete story kak tie....
puas hati w/pun kak tie jarang nak update...sekali update....pukul habis hah...

kak tie
zana, kalau ikan patin masak tempoyak tu...suka ambil yg ekor...sedappp.....mmm...lamanyer tak makan ikan patin tempoyak.....

ooo....adik kak tie dpt sambung kat uitm segamat yerk...nampak gayanyer...lepas nie selalu ler kak tie ke segamat kan...he he he...kot ada rezeki bolehler bersua muka....

sian nur..demam erk...tp bagus ler nur...kejap jer dah kebah demamnyer....zana nie dah dekat 2 minggu berlawan batuk memalam ngan batrice kak.......demam dah kebah...batuk x ilang2.....sakit tekak hah!

musim kot kak kan....nak2 musim buah2an nie...mmg demam pun datang lerrr............

thanks kak tie
singgah jengguk zana...
sesaja jer tu mood nak melawa sampai

kak tie jaga kesihatan k
miss u

en_me said...

last month me dah pernah sampai kt restoran sz rahmah tewww tp tutup larr fulakkks.. uhuhu

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

best nyer nek eye on mesia tue ntah bilew la nk nek masa kat kl aritue asik ramai org jew huhuhu

farah : m0mma HD said...

t...tiap kali masuk blog t..
suka tgk sgala menu yg sedak..sedak...
terliur weihhh

u-neey said...

salam kak T..
wow..bestnya jalan2 sakan yea.
jelesla tgk kak T gi jalan2 ngan family.
saya pun sebenarnya suke gak jalan2 ni. hehe..
terima kasih sudi singgah ke 'rumah' saya.

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....