Friday, June 26, 2009

SEMINGGU BERLALU...

Assalamualaikum..

Seminggu berlalu.. Begitu pantas masa berganti masa.. Tibalah ketika T mengupdatekan cite T sepanjang minggu nan lalu.. Tak ada apa yang special.. Cerita yang biasa-biasa saja.. Tapi pada T, inilah dia rakaman detik seminggu hasil air tangan T.. Gitu.... :-)

20/06/09

Hari ni balik ke umah Ma dan Abah.. Belikan hamper.. Buat buah tangan untuk kedua orang tua di kampung...



Lunch hour...

Rabbit tersesat di halaman rumah... Orang sebelah yang punya.. Comelkan??



Belah petang, makan Bubur Kacang + Durian + Pulut Kukus.. Yummy!!




21/06/09
Hari ini merupakan Hari Bapa.. T mahu mengucapkan SELAMAT HARI BAPA kepada Abah T, MAT YUSOF BIN OMAR.. Terima kasih Abah.. Kerana Abah T mengenali dunia ini.. Terima kasih kerana menjaga dan mendidik T.. Membesarkan T.. Sehingga T betul-betul "BESAR" kini!! Hahahaaha.... :-D T sayang Abah.. Muah!!



Kepada Ayah Mertua, HAJI ISMAIL @ SHAFIIE... Terima kasih sudi menerima T sebagai menantu Ayah seadanya.. My FIL seorang yang amat sporting tau!! Boleh bergurau-senda.. Berbual apa saja topik dengannya tanpa ada had dan sempadan.. Terima kasih kerana memberikan T seorang suami yang tiada tolok bandingnya.. Iaitu anakmu... Suamiku.. SELAMAT HARI BAPA AYAH..



Buat suamiku.. SELAMAT HARI BAPA Ummi ucapkan.. Terima kasih kerana memberikan Ummi dua orang cahaya mata yang comel dan cerdik.. Juga kudus cintamu buatku.. Semoga dapat kita membesarkan mereka dengan ilmu pengetahuan dunia dan akhirat.. Semoga bunga cinta antara kita akan kekal mewangi buat selama-lamanya.. Amin.. Insya Allah.. Ummi sayangkan Abang seluruh jiwa dan raga Ummi.. You're My Everything.. My Darling You.. My Everlasting Love.. For Ever and Ever...... Muah!! Muah!!



Nasi Goreng ni, Abah T yang gorengkan.. Buat sarapan..



Lunch time..



Sebelah petang Ahad, balik ke Temerloh semula.. Singgah Guardian beli barang-barang ni..



T nak tunjukkan koleksi terbaru T.. Tin-tin ni dapat adiah bila beli Teh Lipton.. Suka dengan design dia.. Cute!! Kan??



22/06/09

Singgah makan lepas kelas mengaji..




Tengok no 8585 tu.. Hihi.. Sama tarikh birthday hubby T.. 8/5 tau!!


Sebelum masuk opis, singgah Guardian.. Belikan beg ni untuk T dan jugak untuk adik T, dan jugak untuk kawan-kawan opis T.. Cantik beg ni.. Tengok kat katalong beli kat Guardian semalam.. Ari ni terus cari.. Nasib baik masih ada stok..



Lunch di opis... Adik bongsu T.. Asmidar...




Enterprem sat.. Buleh?? :-) Nyibok ajer dia tu!!.. Nak jugak mencelah-celah.. :-)



Keadaan di meja tadi.. Glamer pulok meja aku nie wei...!!



Dinner tapau Nasi Gulai Ayam ni.. Sedak gilo!! Delicious!!



23/06/09
Lunch time hari ini.. Kedai dekat rumah saja.. Sedap betul Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak kat sini tau!! Em.. Kalau pasal makan semua sedap.. Ngeh.. Ngeh..



24/06/09

Lunch time ari ni.. Tapau nasi pas beli langsir untuk opis kat KAID JOHAR tadi..



Model kain langsir!! Hoho!! Cantik tak kain langsir yang kami pilih ni??.. Nak gantikan kain langsir kat bilik belakang opis kami.... Merah Menyala!!



B g KL ari ni.. T singgah tapau food for dinner kat Restoran Aimi tadi..


B balik belikan barang-barang ni kat Ekspo Mega Beli Barang Buatan Malaysia kat KLCC tadi.. Abang amik gak bilik (Apartment 3 bilik) kat ILHAM RESORT, PD.. Murah.. RM365 dan breakfast for 6 persons.. Kalau tengok harga kat internet dalam RM400 dan breakfast for 3 persons aje.. Bila nak pegi ek?? Tak sabor dah ni wei!!


25/06/09

Malam ni dinner kat Restoran RIZKI TOM YAM kat Mentakab.. Yummy!! Makan Ikan Patin Stim Bawang Jeruk, Ikan Kerapu Lada Hitam, Telur Dadar dan Tom Yam.. Sedak3!!


26/06/09
Lunch tadi.. Then terus hantar anak-anak ke sekolah..


Lunch kat opis tadi.. Makan Ikan Kembung Bakar dan cicah Budu.. Best wooo!! :-)



Majalah-majalah bulan Jun yang masih belum sempat dibaca!! Bila nak start baca tue T??
Hok aloh la....



Dinner tadi.. T makan Jeruk Buah tu aje..



Sekian cite T untuk sepanjang minggu ini.. Terima kasih kepada yang sudi melayan blog T ye!! TQVM...

Selamat Berhujung Minggu..

Have A Great Weekend!!

Muah!! Muah!!

16 comments:

ai said...

Sonok je aku tengaok kau ni T..murah rezeki.. :)

are said...

hi T,ape kaba...
suka masuk blog T...mcm2 menu ader!!!xpayah susah payah nak masak.

Emy Omar said...

Bestnye nak gi Ilham..datang la makan seafood kat fort supai nanti boleh jumpe...

Mysunshine Gift Shop said...

come join mysunshine diaper cake giveaway @ www.mysunshine2u.blogspot.com ^_^

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

wah..rajin betul T update stori mori utk seminggu..... padat dgn xtvt.... yg paling best xtvt mkn2 laa.... syiok nya.... T, merah menyala langsir tu.... utk office ya...ingatkan beli utk rumah.... saya tgk kemas je meja T tu..kalau meja saya, harusla serabut gitu... LD

u-neey said...

bestnye kalu dapat hamper yg kat atas skali tu.. penuh ngan brg2 dapur..

MaDiHaA said...

dlm sibuk2 kerja sempat juga T mencelah update cerita utk seminggu.. tersenyum simpul akak baca bab T berterima kasih dgn ayah T sbb dah besarkan T menjadi anak yg cukup BESAR tu.. hehehe.. samalah kita ;-) (bezanya akak dah takde ayah.. huhu.. Al-Fatihah buat ayahanda tercinta & juga ayah mertua tersayang)

mountdweller said...

Salam T.

Nampak sihat dan ceria. Alhamdulillah uncle doakan T akan sentiasa di dalam keadaan itu.

Makan pun nampak sedap. Uncle dah lama kurangkan tabiat makan banyak. Maklumlah dah dewasa tua ni kena hadkan sikit apa yang patut.

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

amboi skali tempek amik ko ahahaha...bagusnya rajin belikan org tua hamper

atty's said...

salam T..LAMA TAK masuk sini ..kty tak bapa sehat aritu ..

palin sedap bubur kacang..huhuuuh

fiziskandarz said...

wahhh kak T punya father's day wish kepada hubby adalah sebegitu jiwangnyer :D cummel cummel :) dan saya juga dgn ini secara rasmi sungguh dengki nyer tgk makan murtabak huwaaa!! nak murtabakkk huwaaa!! anwyays.. gamba2 kak T besh laa apa laa nak malu.. kalu bukak blog kak T musti senyum2 baca.. everyone had differnt story, different life.. so the thought of sharing tuhs laa yg besh :) so sila upload lagik selalu2 ok! xyah nak jeles2 nihs haha.. life kak T pun dah best dah as it is.. cheers :)

Puan Iza said...

best bc blog kak T nie....panjang lebar berciter :-). yang penting gambar makanan wajib ada...

en_me said...

bagi racun tikus jerr kat rabbit itteww.. ikiki

MindHeartBodySoul said...

suker tengok bubur kacang durian... febret tuh...

musim buah dah rupanya dah tiba...

lapas tuh, meja T yang tengah glamour tuh... alangkah kemasnya... kalo meja sya dah macam dilanda geroda dah...

shahrose76 said...

since ramai pindah ke blog ...mang kita lost contact dengan ramai orng...ada masa jengok2la kita ni http://shahrose76.fotopages.com/ dan rumah kedua kita http://athospira.blogspot.com/

~~ciklinn~~ said...

salam Tie sihat ker?

wah meriah seminggu tu yerk..jalan2 makan2... paling takleh tahan gamabr mkn ulam.... ikan patin....peghh..

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....