Friday, May 15, 2009

SEPANJANG MINGGU.....

Assalamualaikum....

110509

Dapat award-award daripada Kak Zaiy, Dubai... Tq Kak...



Ini award daripada Shima.. Tq dear!!

Tadi singgah ke rumah kawan T.. Tengok dia di dalam pantang.. Baru 15 hari bersalin.. Anak dia boy.. Cumel!!

Nur sekelas ngan anaknya, Aishah.. Di rumah Kak Murni....

Pas antar anak-anak ke sekolah.. Singgah kedai beli roti sedap ni!!

Dinner malam ini.. B g Kuantan...

120509
Singgah makan selepas mengambil anak-anak di Kelas Q-Fa...

Goreng keropok yang B beli di Kuantan semalam.. Buat Air Kopi 'O'...

130509
Singgah makan pas amik anak-anak drpd kelas mengaji..


Singgah ke rumah Kak Long .. Tengok Adam..


Ambil kain sembahyang yang adik T tinggalkan di rumah Kak Long.. Tak sempat nak jumpa dia.. Dia balik ke kampung weekend lepas.. T lak baru OTW balik ke Temerloh dari Kuala Terengganu.. Dia kata kat mak T, kalau dapat dia sendiri nak serahkan hadiah ni pada T.. T pun terkilan gak tak dpt nak jumpa dia.. T sampai rumah, dia dah sampai Genting.. MMS gambar dia dah ada kat sana.. Dia dok kat Batang Kali.. Tq Eidi.. Bagi kat Kak T hadiah ni.. I like!! :-)

Amik anak-anak kat sekolah.. B g KL ari nie...
Food for dinner..
B balik beli makanan lagi..
140509
Singgah makan dulu.. Dah jumpa port T.. Sedap-sedap lauk kat kedai makan ni tau!! Dekat je ngan rumah T...

Dinner..
150509
Singgah makan tengahari tadi..


G umah Kak Long.. Adam menangis aje.. Nak susu!! Kuat dia nyusu tau!!


Beli majalah yang dah lama ni.. Murah.. Satu RM2.50 aje..

Majalah terkini..


Pas antar anak-anak ke sekolah tadi.. T balik ke KUALA KRAU.. Amik Ma, Abah dan Adik bongsu T yang dah habis belajar di UITM, Jengka.. Esok nak ke rumah kakak T di Rawang.. Ahad nak ke rumah Abang T di Damansara Damai.. Insya Allah.. B g KL lagi ari ni.. Ada lagi urusan di SPNB.. Jap lagi T nak kuar amik anak-anak kat sekolah..

SELAMAT BERHUJUNG MINGGU... HAVE A GREAT WEEKEND!! :-)

9 comments:

Opie said...

kak T, umah kak T kat mane..dulu nenek husband opie dok kat ngaji pondok kat kg pangsenam...last week gi carik ikan patin kat kedai arasun tuh...heeehe..slalu gak gi temerloh nih

aryllia said...

wah cam byk mkanan jek nie....

iezah azizam said...

T, sedapnya kopok tu kena lak ngan kopi O uisshhhh terangkat beb.....

atty's said...

Salam T..banyak nya makanan..sedapnya kopok lekor..

T dpat diah yer..cantek telekung tu..
happy weekend T..takecare..

☆ lieya latif ☆ said...

meriah betul makanan kak t....terliur menengoknye.....he he he

sempena hari guru ape kak t belikan utk adib ngan nue utk diberi pada cikgu dieorg....mesti best akak belikan sebab akak ni tak kedekut.... lieya preapare simple jek he he he

ZaiY said...

tgok nasi berlauk tu yg tak tahan tu..dh lama tak makan nasi berlauk kat kedai cenggitu..huhuu..
wah bestnya dh jumpa port baru makanan sdap2 ye Tie, best ar takyah nak pening2 pale pk nak masak selalu kan..

MindHeartBodySoul said...

Wah... nampak nya ButterScotch ittew tetap jadi 'all time febret' lah...

Ho,ho,ho... sedap sungguh minum Kopi O Kaw pulak tuh dgn kopok lekor (kalau yg rebus sahaja pun hokey....)

Nak-nak kalu hari ujan.... asap kuar berkepol-kopol dari cawan kopi... bau kopok... uishhhh....

.: Leen-Awie :. said...

meriah2... sedap2 makanan... kopok lekor tuh terliur tgk... hehheee

MaDiHa said...

Salam T..
Akak pun dah jd feberet roti butterscoth tuu.. mmg sedapp.. kalau beli sebungkus mmg tak cukup.. hehehe.. skrg dah senang sket nak dptkan stok.. dulu salu je cepat abis..
T.. lawa telekong tu.. pandai adik T pilih..

re: terharu akak baca coretan T dlm FP akak... akak pun seronok dpt kenal dgn T dlm FP. Walaupun belum dpt bersua.. tp akak tau T seorang yg baik hati. Entahlah ye.. sejak 1st time masuk FP T akak terus melekat sampai skrg.. skrg ni dah ada blog.. tetap akak baca satu persatu coretan T. Seronok baca & ikuti perjalanan hidup T yg akak rasa begitu mewah nak dibandingkan ngan akak sekeluarga.. Sebab tu akak rasa segan menerima hadiah dari T tu.. sampai 4 pasang T bagi.. pada akak begitu byk sekali. Akak takut akak tak dapat nk membalasnya. Akak tau T tak minta balasan.. tp saja akak yg rasa segan.. hehe..

T.. sebenarnya akak bukannya pandai sangat memasak. Cumanya.. akak memang suka memasak sejak dari dulu lagi. suka cuba resepi2 baru yg sederhana kos. kalau nak cuba resepi yg kos mahal2 tu tak mampu.. jd masaklah mana yg mampu. Keluarga akak pula jarang makan kat luar sebab mcm akak ckp tdlah.. kami ni tidaklah hidup mewah. Jadi utk menukar2 menu agar tak cepat bosan.. masaklah mana2 yg teringin dengan kos yg lebih murah nak bandingkan dari mkn kat luar.. hehe. (sori T.. akak mengarut plak dlm blog T ni.. jgn marah yer)

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....