Saturday, May 09, 2009

ISLAND HOPPING....

Assalamualaikum....

090509

Pas solat Subuh, kuar ke pantai.. Hirup udara segar.. Tenang dan damainya ku rasakan....





Breakfast time...


HAPPY SNORKELING TRIP... RM35 seorang... Dari pukul 10.30 pagi hingga pukul 1.30 tgh hari..

Kami naik speed boat kat belakang tue...

Cantikkan??


Ni kat Shark Point..






Singgah tempat snorkeling yang ke 2 pulak..

Ikan banyak giler... Amik sekor ikan kena charge RM5 Ribu ok!!



T amik gambar B ngan budak-budak yang sama naik bot ngan kami...

Ni kat Turtle Point...

Nampaklah si Turtle sekor nie...

Berenti kat sini dalam setengah jam.. Cari FM dan T-Shirt kat sini sambil layan Jelly Kelapa.. Yummy!!



Ni kat Light House...


Bergambar sementara tunggu order untuk lunch..


Lunch dalam pukul 3.30 ptg gitu....

Tunggu speed boat nak balik ke Jeti Kuala Besut..


Selamat tinggal Pulau Perhentian.. Boleh datang lagi.. Puas hati betul datang bercuti di sini!!
:-)

5 comments:

ZaiY said...

sronoknya tgok gambr2 t kat p.perhentian tu, rasa mcm nak pegi je. tapi bila ntahla dpt merasa. air lautnya cantik n jernih. t tak join snorkeling ke?

MindHeartBodySoul said...

Sekor lima hibu hinggit?
Makkk oiii...


Tangkap sorok dalam baju buleh?

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

T, bestnya tgk korang bercuti ni... awak berani ye snorkling?? saya ni penakut... dahla tak reti swim..w/pun ada life jaket, tapi tetap cuak.. huhuhu.... korang bestla anak2 dah besar... nak join snorkling pun senang.. cam saya ni kena tunggu la diroang besar lagi..

Zanna_MamaBatrice said...

bestnyer kak tie gi island hoping
teringat plak masa kat langkawi hari tu..
jernih betul ar dia...
nampak ikan berenang2...yg paling best tu hah ...nampak turtle...berani nur ikut papa dia turun dlm air...
kak tie x turun sekali ker

neezareef said...

Dia dpt kesan ke klu ilang sekor
gila 5k nk ganti tu

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....