Monday, May 18, 2009

HUJUNG MINGGU KAMI..

Assalamualaikum...

150509
Malam ni g ke rumah Kak Long.. Dia buat sambutan Hari Jadi anaknya yang sulong.. Al-Anas.. Bdaynya esok.. Tp diawalkan sambutannya coz esok bukak kedai.. Hujung minggu.. Hari Sabtu.. Orang ramai.. Lagipun atuk dan nenek dia pun ada malam ni.. Buat majlis ala kadar aje.. B dari KL sempat singgah ke rumah Kak Long.. Malam ni Anas belikan satey dan jugak dia gorengkan mee... To Anas, Mak Cik ucapkan Selamat Hari Jadi yang ke 22.. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan berbahagia selalu.. Amin.. Hari jadi Anas tahun ni Mak Cik bagi topi hitam tu aje..

ADAM...

160509
Hari ni bawa Ma, Abah dan Adik Bongsu T ke rumah abang T di Damansara Damai... Lepak kat situ sementara B g jumpa kawan dia kat Hotel Seri Pacific kat PWTC...
Dalam pukul 7 malam bergerak ke rumah kakak T yang ke 3 di Serendah.. Kak Jah.. Adik-adik T, Nizam dan Eidi dah menunggu jugak di sana... Abang Yus pun datang tidur sini jugak malam ini... Berkumpullah kami 6 beradik...

Seronok berkumpul ramai-ramai.. Cuma family Kak Long dan Kak Ngah aje yang tak ada bersama... Kalau tidak, lengkaplah kami satu family..

170509
Pagi ni Kak Jah buat Kuih Karipap, Cucur Badak dan jugak Mee Kari.. Yummylicious..

Bergambar reramai..

Pas tu dalam pukul 10.30 pagi.. Bergerak ke Mid Valley.. Bawa anak-anak tengok dinosaurs..
:-) Hari ini merupakan hari terakhir pameran MONSTERS & DINOSAURS di sini..












Semua replika yang ada kat sini boleh bergerak tau!! Seronok!! Zoey Gerak Geri Gasing pun ada.. Anak-anak enjoy sangat kat sini.. :-O Pas tengok pameran kat situ.. G bawa anak-anak tengok binatang kat Pets Wonderland.. Then g makan kat Food Court.. Kemudian B g renew kat Jaya Jusco.. Jugak buat kad EON... Ada sale kat ruang pameran tu, tapi tak beli apa pun.. Tak ada yang berkenan.. Cuti mata saja lor....

Sebelum balik ke Temerloh.. Singgah di Danau Kota, Setapak.. Makan lagi kat Restoran Ani Sup Utara.. Bestnya Sup Gear Box dia!! :-)

Dapat beg-beg percuma.. Sebab renew kad Jusco dan buat kad EON.. B belikan telefon kat MV tadi..

Kuih Loyang ni Kak Shikin yang berikan.. Tq Kak Kin.. :-)

180509
Tadi balik ke Kuala Krau.. Hantar Ma dan Abah.. Adik T dok kat rumah T.. Dia dah habis belajar di UITM, Jengka.. Sekarang ni cuti sementara nak menunggu convo day.. Dia nak keje di opis suami T mulai esok... Tu pun B yang suruh.. Keje banyak kat opis..
Comel tak anak kucing nie!! Ayah T yang pelihara.. Tadi dia macam tahu-tahu aje tuan dia nak balik ke rumah.. Siap menunggu di pintu pagar lagi.. Dia baru melahirkan anaknya minggu lepas.. Anak-anak T panggilnya Comel Kampung.. Nama anak-anak dia pulak Comel Miye & Comel Piyopi.. Apa je nama yang anak-anak T berikan tue.. :-O
B g Kuantan ari ni.. Dia belikan donut nie.. Yummy!!


T masuk keje kat opis B mulai esok.. Tapi pegi dalam pukul 1 tgh hari gitu.. Pas antar anak-anak ke sekolah.. Sampailah dalam pukul 6 petang gitu.. B kata ada banyak keje.. Tolongla mana-mana yang boleh.. T mintak maaf kalau tak dapat nak menjenguk kalian ye!! Ada masa T ziarah kalian kemudian.. Kepada yang sudi menjenguk T di sini serta meninggalkan komen-komen.. Terima Kasih T ucapkan.. Nanti kita ketemu lagi ye!! :) Muah! Muah!

14 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

jalan2 lagi kak tie
syok kan dpt kumpul reramai camtu....
selalu gark family kak tie berkumpul kan......seronok ler.....
meriah punya...

sempat lagi nengok pameran dinasour tu erk kak tie..xpe lah, janji adib & nur enjoyed.....kita nie tumpang seronok jer nengok anak2 seronokkan kak tie...

ooo......kak tie dah start tolong hubby kak tie kat opis yerk...untung hubby kak tie....ada gark pembantu time2 byk kerja....tu maknanye rezeki makin murah tu kak tie.....alhamdulillah...

Linda Latip said...

tie..byknye gmbr! pueh nengok..hihi lenkali g kl lg ksg kn sket ms kite trn titiwangsa ke wat photo shoot hihihi..mnggu lepas kami blik tloh jap, tgk atok..amboi tloh menmcm kedai dh naik! dasat dasat.. bentong jgk mcm tu je..hehe

atty's said...

Meriah sambutan besday..

wah T..gi nengok dinosour tu..kty tak smpt pun..lagi ar..

bila ar dpt jumpa T nie..

sedapnya mee kari..terliur nie lapo jadiinya peyut nie

dilaOHdila said...

salam mOmma T
wah bestnya gi md valley
best aa momma bawak abang ngan adik tengok pameran tuh...

Happy mother's day erk T
terlambat nak wish...:-)

☆ lieya latif ☆ said...

eh eh kak t dah nak keje balik ke....tu ar kak t, hubby kak t busy kan...at least boleh kak t tolong mane yg patut.....

sakan kak t berjalan....sampai kl haaa...mmg seronok berkumpul ramai2....mcm2 leh borak kan

Tink said...

wah dah mula kerja...
mesti bz kan?

Puan Iza said...

Rajin yul kak t turun KL kan....meriah tul tgk sedara ramai2 nie....

Sempat jugak pi tgk pameran ek...

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

wah T..padat xtvt..bestnya bdk2 tgk dinasour tu...dah habis la yek...baru je berangan nak bawa diorang tgk.. huhu....tak kesampaian la nampaknya...

T, keje semula ke??? tapi okla start tghari..sempatla settlekan anak2 ke sekolah dulu ya.... selamat kembali bekerja... hehehehe... untung hubby T dpt assistant mcm ni.... mmg superwoman la...

are said...

bestnyer tgk gmbr T..mcm2 akvt...selamat berkerja T!!!
makin bz la lps ni.

neezareef said...

mi kari ngn kuih goyang tu menangkap tumpuan mataku....

MindHeartBodySoul said...

Wahhh... family gathering dalam pelbagai occasion.

Macam2 warna & gelagat...

Thanks sebab support JUSCO... (he,he,he...)

en_me said...

jalannn sakannns.. kanns mama tewww

akubye said...

Huuu!! Kak T.. saya menetap kat Damansara Damai (Bayu Apartment) gak ni... kalau tau boleh lepak2 menom... meriah nampak gegambar kali ni...

Sofea said...

WA.. BEST nyer dpt tgk dinosour !!

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....