Tuesday, April 14, 2009

SELASA YANG SELESA.....

Assalamualaikum....

Balik amik anak-anak daripada kelas mengaji tadi dalam pukul 10.30 pagi.. Singgah kedai makan kat area umah T .. Tapau nasi.. T makan ni tadi.. Memang T makan nasi awal.. Brunch kata omputeh.. So, tengahari tak makan dah.. Kalau makan pun, amik buah-buahan saja.. Jelly Kelapa tu sedap sangat tau!! :-)

Juga belikan lauk untuk dimasak for dinner...

Menu malam ni.. T masak... Ayam Percik..

Sayur Goreng dan ...

Ikan Kembung Goreng...

23 comments:

ai said...

huiiii..ayam percik tu! Ahad aritu tekak aku tingin giler nk mkn ayam percik. Gi carik, dapat la. Tp cam hampes! dah sejuk kaku pehtu kuah tak cedap!! :(

nk ckit T....

Opie said...

bestnye ayam percik tuh...
opie suke ayam percik kelantan yg kuah putih tuh, tp tak andai buat le..hihihi

jeff said...

>> mmg sentiasa tergoda selera bila masuk fp/blog sebab banyak sangat site yg ada makanan...:D

akubye said...

Dak Ayu memng ghoma jongok kek sini.. gamba makanan banyak... :)

eya said...

jeli klape tu mmg setap..

Shahida said...

thanks kak t
thanks kak t
thanks kak t
Da dh grab award tuhhhhhhhh..hehehe...tenkiu
cyg akak jgk

☆ lieya latif ☆ said...

rajin tul kak ti buat ayam percik....terliur lieya tgk pagi2 ni...keh keh keh....

kat sane tak musim ujan ke kakti, sini manjang ujan ajek....

syuhaiza said...

thanks masuk fp syu...selalu ke makan nasi bungkus....hubby syu tak suka....memang kena masak walaupun cuma sambal telur...tp kalu nak mudah memg beli jer...kita pun tak penat.
so far polis datg amik pic ala kadar..rasanyer dorg dah tak datg lagi kot tuk wat susulan.
bg dorang banyk lagi kes yang lebih berat....

mysha said...

kAK t tQ eA aWArd tu t sHa aMik KAt akAK k....

kaK t baGIla sHa receipE ayam pERcik tuh.... tunaNg sHa sKE mAKan aYam...

aimi @ kamalina said...

ayam percik!!! bestnya.... bila nak dpt merasa ni??

nenekrock said...

makanan2 akak dlm pic tu buatkan ely terliurrr lelehhh babe hiks =D
dh la puasa ni tahannntahannn haks
kak ely dh amik award dr akak
and ely ada jg award tuk akak
akak amik ehhhh pleaseeee tanda persahabatan kita
=D

INTAN RH said...

Salam ziarah, org temerloh! terer masak arr... :)

Kak Teh said...

ambui sedapnya.. T, kak teh dah balik.. jemputlah ke blog kitaa...

akubye said...

Tq for visiting blog saya... musti lah ingat sama Kak T... kenduri kiteorang pun Kak T sanggup datang.. huhuh!! anak2 po kaba? sensenang jengok lagi... TQ

~~ciklinn~~ said...

sedapnyer ayam percik..linn kalau buat yg stail camni kan anak2pun berselera sbb tak pedas kan.....

Emy Omar said...

Sedapnye ayam percik tu

_deli said...

Salam,
Selasa yang selesa. Selesai selasa tiba Rabu. Rabu apa ya? Sekarang dah masuk Khamis, Khamis yang optimis?
Esok Jumaat yang berkat. Itu semua orang tahu. Ok T tolong cari padanan yang sesuai utk kesemua hari...
Den_nai nak gi makan kueteow kari sat.

tutcute said...

ayam percik adalah sedap. yummy...

Zanna_MamaBatrice said...

kak
ko sama ngan aku kak....
hari2 kerja....mmg zana makan awal...kul 9.30 kul 10 tu time zana santapan nasi .....bukan sarapan dah...kira lauk utk lunch terus...nanti malam baru ler makan lagi...tu pun kekadang jer makan nyer kak...he he he...tp tulah, bdn tetap naik gark...

sedap ayam percik..
mood rajin dah datang erk kak

fiziskandarz said...

[ oh skrg dah xder chatbox so kena comment kat entry plak kah? ] :P wahhhhh kak T punya selasa yg selesa dan makan berselera.. kami dengki huwa huwa huwa :D

iezah azizam said...

sedapnya ayam percik... dah lama x buat dulu masa bujang & masih dok kampung rajin la buat sbb senang nak bakar, skang ni dok umah flat nak bakar camno.... bakar dlm oven x best

CoNniE said...

sdp tuuu... esp ayam percik tuh.. ihihihi.. nak cikit..

mountdweller said...

Salam T,

Yang uncle suka ialah jelly kelapa tu.

T persilakan ke blog uncle dan sudilah terima cendera hati yang dihulurkan.

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....