Friday, April 24, 2009

KHAMIS & JUMAAT.....

Assalamualaikum...

22/04/09

Sebelah petang hari Rabu.. Pergi melawat Kak Long T.. Belikan Wafel makan-makan sambil borak-borak...

Sempat curi ambil gambar.. Nurse x ada masa tue..

Me!! :-)

Last posing sebelum nak balik..

Singgah di gerai Kak Long.. Makan Mee Hoon Goreng + Limau Nipis Ais dengan Ma..
Tapau makanan untuk Abah dan anak-anak.. B makan kat luar ngan kawan-kawannya..

23/04/09
Brunch tadi...

Ni boleh dibuat pelekat peti.. Suka...

Hari ni hari Khamis.. Ada stok roti ni dan beli majalah jugak..

Food for dinner..

B g Kuantan ari ni.. Dia bawa balik makanan ni semua dari sana..

24/04/09
Lunch ngan anak-anak tadi....

Dapat award daripada Elly.. http://nenekrock.blogspot.com
Sori Elly.. Baru hari ni Kak T tepekkan awards daripada u ni.. So nice.. Tq my dear...


Kepada Kak T Cyg..Cik Puan Ruziawati Bukhari...kalo terbaca tag nih..sila la bg jawapan sekali.Akan kunanti jawapan darimu.Huhuhu.

*1. He’s sitting in front of the TV, what is on the screen?
Bolalah.. Apa lagi..
*2. You’re out to eat; what kind of dressing does he get on his salad?
Sos Thousand Island..
*3. What’s one food he doesn’t like?
Kalau apa-apa masakan dicampur dengan tempoyak..
*4. You go out to eat and have a drink. What does he order?
Nasi & Sup.... Teh Tarik
*5. Where did he go to high school?
Sekolah Maahad Muhammadi, Kota Bharu.. UIAM...
*6. What size shoes does he wear?
9
*7. If he was to collect anything, what would it be?
Business card...
*8. What is his favorite type of sandwich?
Sandwich Sardin...
*9. What would this person eat every day if he could?
Lauk masak singgang.. Minat sangat...
*10. What is his favorite cereal?
Tak penah makan cereal...
*11. What would he never wear?
Baju orang pompuan kot!! :-)
*12. What is his favorite sports team?
Kelatela weh!!.... Tapi takleh seganas mereka yg menonton di stadium tu ok!!
*13. Who did he vote for?
Mmmmmmm....
*14. Who is his best friend?
Ramai kalau nak disebutkan di sini.. Kalau dia drive keta.. Ramailah yg hon dan angkat lampu.. Glamer jugak cik abeku ini.. :-)
*15. What is something you do that he wishes you wouldn’t do?
Merajuk!!
*16. What is his heritage?
Melayu Tulen Kelate... Sampai sekarang walau penah dok bertahun-tahun di KL dan Temerloh.. Slang kelate tu tok penoh hiley... :-D
*17. What is his favorite colour?
Brown...
*18. What is his habit?
Dalam sehari sms dan call T berkali-kali.. Suka benar dok nyakat T dalam pelbagai cara.. Kalau merajuk tak leh lama-lama.. Coz dia pandai mujuk sampai T ketawa bagai nak pecah perut!!
*19. What is he proud of?
His family...
*20. Lastly, do you think he will read this?
Nop.. I don't think so..
Ni lak T nak tepekkan resepi Ikan Patin Masak Lemak Tempoyak.. Ira.. Ni dia resepinya ye!! :-)
* Cuci ikan patin bersih2 dan rendamkan sekejap dengan asam jawa atau limau nipis (dalam 10 minit gitu untuk hilangkan bau hanyir ikan);
* bawang putih, kunyit hidup, cili merah, cili kering skit, cili api dan tempoyak
(semuanya diblend, sukatan agak-agak dgn brp ekor ikan yg nak dimasak);
* letak air dalam periuk.. letak semua bahan blend dan biar sampai gelegak;
* letak ikan, daun kesum, garam, gula, aji
* Siap
SELAMAT BERHUJUNG MINGGU...
HAVE A GREAT WEEKEND!! :-O

16 comments:

Shahida said...

wah..wah..wah kak t...caiyok..caaiyokkkk

nenekrock said...

e'eee award tuu hiks
macehh kak T sbb sudi stick award tu kat blog akk so terharu tau =D

kak tgk pic makanan tu alahaiii
sgtt mnyelekanlaa =D jadik lapooorrr nih haks

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

T, jauhnya B tapau makanan utk dinner...dari ktn lagi tu.. hehehehe....

ps: selamat berhujung minggu utk T & family..

☆ lieya latif ☆ said...

akak, byk betul stok makanan kat umah akak....abis ke tu kak, eh ma akak ade kan...tu pasal byk yeak...he he he ape laa lieya nie...

akak pun suke butterscoach tu yeak...lieya pun suke...mia n mija pun suke, tapi suke korek kismis ajek he he he he

selamat berhujung minggu kak ti

S.I.K Bridal said...

salam T.. kak long T x bersalin lagi??? nape ek? kalau dah cukup bulan 2 cube suh die jgn ikat rambut die .. suh lepaskan.. itu petua org tua T... insyaAllah nanti bb x sabo nak kuo hik3... kalau mmg belum cukup xpe lah... just remind kan je ... salam T.. awien doakan die baik2 je yer..bye

ZaiY said...

Salam T...
kaklong T dah selamat bersalin ke belum? harap dipermudahkan segala urusan ya. byk makanan di umah T ni, terliur betul nengoknya..

maya said...

saya sentiasa terliur dan rasa lapar tatkala melawat blog ini.. ;)

eya said...

mule da munyik2 pewot nih..

MindHeartBodySoul said...

Wah beruntung betul Tuan Punya Badan (Tuan Punya Tanah);

*18. What is his habit?
Dalam sehari sms dan call T berkali-kali.. Suka benar dok nyakat T dalam pelbagai cara.. Kalau merajuk tak leh lama-lama.. Coz dia pandai mujuk sampai T ketawa bagai nak pecah perut!!

Kekal bercinta... : )

.: Leen-Wawie :. said...

wah... byknya menu makanan.. lapo nih... huhuhuuu..

iezah azizam said...

T,
x sangka leh jumpa semalam kan....
saya memang x pasan si baik watie pasan..... hehe teruja beb...

SITIONE said...

T..KAKAK U DH BERSALIN BLUM?
ANK KE BERAPA TU?

Sofea said...

wah..sofea nyer favret..
Mee Hoon Goreng ..minat jer !!:)

Jasfyra said...

wah...ada lg roti buttersctoch tuh..yummy

fiziskandarz said...

perrkghh mendapat award blog kah? besh besh besh.. kak T xder gamba waffle tuhs dah bukak pastic ker? alaaaa dalam paper bag canner nak tgk? tsk tsk :P

shimazahar said...

salam T..
wargghhhhh sedapnyaaa makanan semua tu..... saya pun skrg ni peminat setia buterscotch.. ermmm sedap kan....

kak long T dah bersalin ker...harap-harap kak Long T. .selamat ek...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....