Monday, April 13, 2009

HUJUNG MINGGU & MONDAY BLUES...

Assalamualaikum...

110409

Hari ini anak-anak bersekolah ganti untuk hari raya nanti.. T ngan B dok lepak-lepak kat rumah saja...

Tadi B kuar amik baju kurung T & Nur kat kedai jahit kawan dia.. Tq B!! Memang suka pakai kain jenis kain kapas ni.. Baru ada 4 pasang.. Nanti nak tambah lagi.. :-)

120409

Hari ni kuar ke Temerloh dan jugak Mentakab..

Gambar "tuan rumah" wajib ada ok! Hehehe..



Singgah di padang belakang rumah.. Tengok Kak Anisah dok main bola jaring.. Perlawanan Parlimen Temerloh.. Posing sat kat situ..



Selepas tak jumpa barang yang dicari di Temerloh... Kami ke Mentakab pulak.. Beli peralatan sekolah dan baju anak-anak aje... Bukan soping apa pun.. Beg merah PUMA tu B dapat sebab g servis keta kat bengkel semalam...



Singgah blog Kak Atty.. Dia bagi award ni pada sesiapa yang singgah di blognya.. Tq Kak Atty.. T amik award ni ye!!.. Sayang Kak Atty... T jugak berbesar hati memanjangkan award ni kepada pengunjung-pengunjung blog T pulak.. Terimalah.. Tanda persahabatan di antara kita.. Itupun jika kalian sudi ye!! :-[)


130409

G makan pas amik anak-anak dari kelas mengaji.. Ni meja pertama kami duduk.. Tapi tak leh tahan maaaa..

Berpindah kat meja ni coz dekat meja pertama tadi ada sorang mamat tak reti bahasa tu tengah dok menghembus asap rokok! T paling rasa "bangang giler kejap" bila kat kedai makan @ tempat dilarang merokok ada lak orang dok merokok.. Cam "kurang ajau" je rasanya!! :-( Nasib baik sangat-sangat hubbyku bukan perokok orangnya!!) Suka!! :-[)

Singgah umah Kak Long... Borak-borak dalam setengah jam gitu.. Anak sedara T, NurAnis bagi hadiah ni kat T.. I like!! Nanti MakCik pakai tudung ni depan Anis ye!! :-)

Tadi pas antar anak-anak ke sekolah.. Singgah kedai beli lauk dan barang-barang dapur..

Ni tengah tunggu nak ambil anak-anak kat sekolah... Hujan renyai-renyai petang tadi..

Malam ni masak Daging Lada Hitam..

Juga Ikan Siakap Masak Stim.. Anak-anak suka.. Suh masak lagi cam ni esok... :-)

22 comments:

nenekrock said...

alahai bgsnya anak2 akak
mesti depa ni akrabkan
suka tgk 2 beradik hepi go licky cmni xde gado2 hiks
=D

~Insan Biasa~ said...

wah...banyaknya aktiviti T ek...

atty's said...

salam T..sedapnya nampak ikan tu..
baiknya dua badik..

Emy Omar said...

Ala sedapnye menu dinner tu..nak sikit

ZaiY said...

Tie suka pakai cotton japanese ke? nak try jugakla nanti.

ai said...

Huiiiii..macam-macam ada!!! sopin bagai, makanans, dua badik yg lomanti tu..isk..sonok aku tgk! :)

Opie said...

kak T, dulu saya slalu gi Temerloh sbb nenek asben dok ngaji pondok kat area org jual ikan sangkar tepi sungai tu...skrg nih die tak ngaji situ lagi, so jarang dah gi sane...

lg satu suke beli goreng pisang & karipap kat simpang kg awah (betul ke nih??..hhi) nak ke jengka tuh..sedap la...

farah amoi said...

aikkkk
tukar layout lagi ker?

hehehhe
T, memang pakai baju kurung dr kain kapas rasa sejuk je kannn


aiiii T...raya lambat lagi kan?
xkan skolah dah start ganti cuti kot ???


sedap nye ikan stim T masak
mintak sikit bleh?

Bibu said...

wah sedapnye tgk menu tuh..kecur!
tapi mmg le patut kite buat cam iklan org rokok yang kene suap ngan karipap tu..T ade tgk? sgt klakar kan?itula..derang sedap2 isap rokok pastu asap -bende yang kite tak nak..cube kite sumbat ngan bende yang de tak nak..hah camna rasenya??

Shahida said...

kak t..thanks bg semangat kt ida utk terus menjadi ibu yg tabah cam kak t...suka tgk ur life...bahagia.....

aimi @ kamalina said...

wow T...siakap masak stim... cayalah!!! tak yah susah2 gi kedai..buat sendiri lagi puas hati kan...

T, saya pun tak suka dgn org smoking... lemas rasa..sib baikla hubby pun tak smoke... tu yg seronok je... rumah pun tkade bau asap rokok.. rajinnya T beli brg sekolah bdk2 tu.... dah berganti baru yaa...hehehe...

aimi @ kamalina said...

lupa lak..nanti kita angkut award tu... saya sentiasa sudi..hehehe...

neezareef said...

tgk la tu..msti ade je menu dia..geram nengok!

anak2 g skolah mak bapak honeymoon kt umah ya hehehe

~~ciklinn~~ said...

tie linn pun suka pakai baju kurung kain coton selain selesa.. kita pun ala2 cute gitu... hahahhahahhaha

byk tu beli beg... ,, comel beg princess tu.....

kalau bab makanna linn mmg takleh masuk blog Tie..meleh2 ayaq liuq kalau masuk sini tau...

dana said...

hi kak.....

lama dh tu dana wish,,, hehehe

mekasih... cantik ek... antar lah meh dana cantik kan lg baju akak hehehhe... (promo)

taufidris said...

:wave: :wave: :wave:

DIJEMPUT KE MAJLIS PERKAHWINAN ADEK POMPUAN ZAI..
PADA 31MAY 2009 NANTI
BERTEMPAT DI KG BIKAN LABU BESAR KULIM

TUK MAKLUMAT LANJUT KLIK CINI
http://zbintim.fotopages.com/?entry=1817556

KEDATANGAN AMAT DIALU2KAN...

YG MENYAMBUT KEDATANGAN ANDA
~ZAI KULIM &MR'T'~ :wave: :wave: :wave:

ai said...

Award ni baru je aku dapat. tp takpe, aku kutip gak. aku suke! keh keh.. mekaseh ye T.. ai lebiu!

reen said...

kak t....kat mana tmph baju kurung tu....ingt nnt raya nk gak tmpah utk dina :D

neezareef said...

mekaseh T bg award
nnti gantung ramai2

Zanna_MamaBatrice said...

kak tie...bebudak tu dah start ganti cuti utk raya yerk kak..awal erk...he he he

wah...borong beg sekolah baru kek kak....?

sedapnyer siakap stim tu kak...favourite zana nie....coz' lagi manis rasa ikannyer dari yg masak 3 rasa tu....yg tu goreng...zana cpt muak....he he he

kak tie....zana ambil award tu yerk...thanks....

Jasfyra said...

shedapnya ikan stim tuh kak...yummy..kak, tq bg award.nanti kita tepek kt blog ye

mountdweller said...

Salam T.

Uncle dah ambil award tu. Terima kasih banyak di atas ingatan.

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....