Thursday, April 02, 2009

HARI INI DAN SEMALAM.....

Assalamualaikum....

01/04/2009

Balik daripada mengambil anak-anak di kelas mengaji, singgah makan di kedai berdekatan rumah.. Oleh sebab malam tadi T tak makan, maka banyaklah yang T makan for lunch nie.. :)

Nur makan Nasi ngan Gulai Tempoyak Ikan Patin..

Antar anak-anak g sekolah tadi.. Adib suh beli reket badminton tu.. Nak main masa subjek PJK nanti..

Then T g bli barang dapur skit kat Teluk Ria...

Inilah yang sempat disoping tadi.. Stok barang-barang dapur untuk sebulan.. Itupun masih ada lagi barang yang belum dibeli.. Kena cari kedai lainla pulok....

Sebelah petang.. G amik anak-anak kat sekolah.. B g KL.. Pas tu kami ke kedai Kak Long T.. G makan kat situ..
Anak-anak makan Nasi Lemak... Baru je masak ni.. Sedap dimakan panas-panas... Abang Ipar T yang masak...



T makan Mee Goreng Basah.. Anak sedara lelaki T, AL-ANAS yang masakkan.. Sedap!! :)

Makan Mee Rojak skit.. Anak sedara T, NURANIS order kat kedai sebelah..

Layan makan buah rambutan.. T suka rambutan kuning daripada rambutan merah.. Sebab apa?? Sebab dia montok!! Puas makan!! Hehehe.. :-D

02/04/2009
Hari ini .. Dalam pukul 9 pagi.. T terima parcel ni.. Tiap-tiap tahun pengirimnya tak jemu-jemu menghantarkannya pada T.. Present daripada Emy.. Mummy 3ES.. Thank you Emy....!! Ruzi terharu Emy sentiasa ingat akan birthday Ruzi.. Birthday T esok.. 03/04/... Yang ke 30 tahun.. Huh! Dah tua dah rupanya T ni ye!! :) (kenapa sekejap T sekejap Ruzi?? Ruzi tu panggilan Emy pada T.. Dia saja yang guna tau.. Special case!!.. :) )

Tq so much... Ruzi suka semua pemberian Emy.. Dari dulu sampailah sekarang!! :) Muah!! (Psssttt... Senduk tu bukan sebarang senduk tau!! Emy cakap mummynya beli di Medan semasa mummynya bercuti di sana.. Nak guna sayang.. Ruzi simpan sajalah ye Emy?? :)) Lagi ada 2 helai kain tudung, novel, penanda buku, brooch dan kad birthday.... Ruzi suka warna tudung tu Emy.. Macam nak warna purple skit.. Biru skit.. Ruzi tak ada lagi tudung warna macam tu.. Cantik!! Thanks again dear!! I like it so much!!

Macam biasa.. Singgah makan selepas mengambil anak-anak dari Kelas Q-Fa....


T makan ni tadi.. Nasi Putih, Sambal Sotong yang walaaaaa...., Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak dan Air Teh 'O' Ais.. T perasan T kuat makanlah sejak akhir-akhir ni.. Kenapa ekk?? :) Teruk betul perangai T nikan?? Entah jer.. Asik rasa lapar aje.. Malam tadi tak makan apa-apa dah pas balik daripada gerai Kak Long.. Tengah malam turun ke dapur buat Air Teh dan cicah biskut.. Dah kenyang erk!! Barulah lena tido.. Buruk laku betulla.. Aiseh!! Macammana nak kurus kalau perut asik berlagu lapar aje ye?? Hok Aloh!! :(

Sedap sangat!! Tuan kedai baru sendukkan dari periuk ni.. Panas-panas lagik...

Balik rumah dan ngadap pc sat.. Tunggu anak-anak bersiap nak ke sekolah.. Dan kemudian hantar mereka pulak.. Balik daripada sekolah singgah kedai beli barang dapur skit.. Pas tu G gunting dan cuci rambut.. Buat stim jugak dalam 15 minit.. Siap bayar RM45 untuk gunting, cuci dan stim tu.. T singgah kedai makan ni.. Minum Air Teh 'O' Ais 2 gelas.. Punyalah dahaga.. Cuaca pun panas.. Sesambil minum air.. T tunggu keta dibasuh kat sebelah kedai makan nie...

Barang-barang yang dibeli tadi...


T nak jawab tad daripada Zuera (jasfyra) dan Aimi (kamalina).. Ini jawapan T ye guys!!
1) make a list of what you want on your birthday
2) the list should be 10 numbers
3) give it to 10 friends of yours
Jawapannya adalah.. :)
1) semoga sihat tubuh badan;
2) dipanjangkan usia;
3) dimurahkan rezeki;
4) tercapai segala apa yang diimpi.. Apakah yang diimpi itu?? Em.. Adalah.. :-D ;
5) bahagia hidup bersama family tersayang;
6) B ajak g tido hotel.. Hotel mana-mana pun tak kisah.. Janji 5 Star.. Kuang3... :) ;
7) Nak buat kek sendiri.. Ops!! Jangan haraplah!! :) ;
8) Nak bawa 1 family besar T g jalan-jalan ke Pulau Langkawi.. Semua perbelanjaan T tanggung.. Wallaaaa!! :) ;
9) Nak keta baru... Jenamanya Honda.. Stream ke, CRV ke.. Okeylah tue... Tangan macam Saida tu ok!! :) ;
10) Nak soping kat PAVILION!! Apa yang T nak B sedia membayarnya!! Huh!! Muflis buleh tok laki aku tu!! :-D
Itulah yang T wishkan for birthday T esok.. Argh!! TAK ADA MAKNYANYELA!!
Tag kedua pulak daripada Neezareef... Ni jawapan T ye!!
1) Lelaki no 1 dalam hidup anda...
My loving husband...
2) Perdana Menteri Malaysia yang ke 4
Tun Dr. Mahathir Muhammad.. Che Det... Dialah PM dalam erti kata yang sebenar!! Yang selepas-selepasnya?? Em.. Agak-agaklah beb!!
3) Gossip di tangga no 2
Em.. Apa ye? Apa-apa ajelah.. Tak kuasa nak campur!!
4) selebriti paling comel no 1
Sekarang suka tengok muka Qhaud AF7.. Ada iras Jericho Rosales.... Suka tengok muka dia.. Sweet sangat!! :)
5) Kakak no 4
T ada 3 orang kakak aje.. Yang ke 4 tu abang T....
6) Teman rapat no 10
Tak ada maknanya teman rapat kalu dok kat no 10 tu!!
7) Kawan paling kedekut no 6
Em.. Tak ada kot!!
8) Kekasih no 2 anda
Kekasih gelapku!! Oh tidak.. My kids off course..
9) Artis lelaki no 1 di hati anda
Nicholas Cage.. Minat semua lakonan dia.. Best!!
10) Adik anda no 3
Adik bongsu T, ERMA FARIHATUL ASMIDAR @ MAK SU..... Umur 21 thn... Skang belajar kat UITM Cawangan Jengka di Pahang....
Macam biasa.. Pas T kena tag.. T tak nak tag sesape lagi... Rasanya dah ramai yang buat tag jenis nikan? Oh.. Adakah aku yang terlewat.. :)

17 comments:

aD said...

hepi 30th birthday!!!! semoga panjang umur, sihat, bahagia & dimurahkan rezeki selalu!! aD lagi 3 bulan baru cecah 30.. hihihihi

Jasfyra said...

happy birthday kak t yg ke 30 esok..usia hanya nombor.yg penting hati mau ceria..kan kak.wah dpt adiah ye?bestnya...kalo ada rezeki lebih,saya pun nak bg akak adiah

atty's said...

salam T..pandai nur makan tempoyak ye..
dpt diah ye...besh..nya..

selamat hari jadi T..(esok)
semoga T bahagia disamping suami dan anak2 selalu..amin..

Zanna_MamaBatrice said...

happy besday to
happy besday to kak tie
happy besday to u
semoga kak tie sentiasa di rahmati, diberkati dan di limpahi dengan kesenanga, kasih sayang dan kesihatan yg terbaik..

kak tie
kecur ler nengok patin lemak tempoyak tu....hu hu hu...
kalu ler kat johor nie senang cari...kan best....

eya said...

msk je umah ni,mesti ade idangan mate..ish2..

bnyknye dpt adiah,nk ckit leh?

eya said...

ops..lupe lak,epi besday kak t..semoga panjang umo n dimurahkan rezki.

en_me said...

hepi besday kak t.. nak kete honda yg besar tewww..

Linda Latip said...

huhuhu mmg tk hampa la klu tgh lapo dtg sni..kakaka hidangan gambar yg menyelerakan! nyummmmm! O sok besday t ye..hepi besday in advance..sma besday dgn kawan baik kami ;)

noey.rania said...

eppy bday t semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki dan sentiasa bahagia selalu bsama keluarga tersayang.....muahhh

neezareef said...

teliur tgk mi goreng basah tu T...pejam kan mata ku....jgn tgk lg!

tq sudi jwb tag...extra 10 markah ehhehe

neezareef said...

opppss...hepy besday tooo

aimi @ kamalina said...

T samalah kita..suka tgk QHAUD tu....kalau dia buat show, cam bertenaga je kan.. hehehehe.... seronok gak baca wishlist for BD T tu.... saya pun suka Stream..tapi tula..agak2 bila nak dpt.. huhu... dpt dlm mimpi kot (saya la)...

Saya notice la T selalu beli brg kat Teluk Ria..murah ke T??? kitorang lak suka beli kat TF.. jauh sikitla, tapi berbaloi, nak lak kalau ada sales... mmg penuh & padat..

ps: Happy 30th BD to u!!!

CoNniE said...

byk nye gambar makanan.. ohohohoh... menggugat keimanan tul.. heheheh.. sume foods nmpak sdp... hehehe..

Emy Omar said...

Happy 30th Birthday..Getting older a year than yesterday..but remember..it is just a number..maintain muda ha..

~~ciklinn~~ said...

tie..tingin nyer linnnak mkn masak tempoyak ikan patin tu.... tiap2 kali masuk sini mesti tgok lauk tu...

linn mesti cari hari nak kesana gak nie..sbb mmg tingin giler2 nak mkn...kalu mengandunglah hari ni gak linn pegi sana.... hahah

S.I.K Bridal said...
This comment has been removed by the author.
ZaiY said...

salam..
hepi besday TIE, semoga dimakbulkan segala doa dan impian Tie itu,amin...
bilalah nk merasa ikan patin msk tempoyak, xtahan betul asik tgok gmbr je ni..hoho..
Tie, kalau akak plak suka rambutan merah sbb rambutan kuning isinya biasa terkopek bersama ngan selaput keras tu kan..hmm..msing2 citarsa la kan..kakaaka

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....