Thursday, April 30, 2009

ADAM.....

Assalamualaikum...

28/04/09

Sebelah petang.. Ma dan adik bongsu T datang melawat Kak Long di hospital.. T tak pegi sebab masa tu tengah sakit kepala dan mual bagai... (Sakit kepala tu pasal baca novel kot.. Dan mual-mual sebab T makan Roti Canai aje dalam pukul 11 pagi gitu.. Dan sampai ke petang makan roti dan minum susu aje.. Then muntah.. Itu aje.. Bukan sebab lain) Pas tu Ma datang tidur di rumah dan adik balik ke kolejnya... Ma bawakan Lepat Pisang nie....


Adik bongsu T berikan sepasang kain ni pada T... Tq Da!!

29/04/09


Brunch tadi...

Adib tunjukkan buku karangan dia masa nak hantar g sekolah tadi.. Dapat "A".... Bagus anak Ummi!!



B g KL ari ni.. Pas amik anak-anak, singgah di kedai Aimi.. Tapau food for dinner.. Balik dalam hujan lebat.. Kuat betul angin bertiup tadi...

30/04/09

Brunch hari ini...

Dalam pukul 12.30 tgh hari.. Ke hospital.. Kak Long dah bersalinkan anak ke 6 dia pada pukul 6 petang semalam.. Secara pembedahan...

MUHAMMAD ADAM...

T dan Adam....

Singgah minum di cafe hospital.. T belikan Wafel nie..

Choc + Butter.. Yummy!! Makan panas-panas tue... :-)

Adik bongsu T, Asmidar dan anak sedara kami, Anis..

Semalam jenguk blog Shima.. Angkut balik award ni.. :-)

Tq Shima!! :-O


Malam ni dinner kat Pizza Hut.. Dah 5 bulan kami tak makan piza.. Bila B tanya nak makan apa tonite, terus T jawab nak makan piza... Nak tahu tak?... Rasa piza yang kami makan tadi macam hampas!! Tak sedap lalu!! Walawei!! Tobat tak masuk restoran ni dah.. Kat Temerloh ni lah.. Kalau kat KL mesti sedap rasanya.. Apa dia ingat.. Mentang-mentang orang ramai yang datang makan (full house) boleh jadikan tiket dia masak cincai-cincai aje ke?.. Makan bayar dekat RM50.. Baik beli Nasi Lemak sebungkus baru RM2.00... Buleh kenyang sepanjang malam..... :-( Alahai...


SELAMAT HARI PEKERJA T UCAPKAN..
SELAMAT BERCUTI PANJANG...
ENJOY OK!!

14 comments:

shimazahar said...

tahniah.. pada kak long T.. dan tahniah kepada T jugak kerana kehadiran adam.. penyeri hidup family T.. comeiiiiii adam....

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

tahniah pada kak long T..selamat akhirnya...T pun dah bertambah sorang lagi anak buah...

T, cantiknnya tulisan adib...kemas je... pastu pandai lak buat karangan...haziq sampai skarang pun masih terkial2 kalau kena buat karangan..dia cepat boring menulis panjang2...

have a nice weekend... tq sebab support kedai kitorang... MUAH!!!

ZaiY said...

alhamdulillah akhirnya selamat bersalin dah kaklong Tie..comey sgguh adam, syok ye duk dalam perut ibu smpai xnak kuar dia.
mmg cantik tulisan adib tu, pndai dia mengarang.sedapla wafer tu Tie..

Zanna_MamaBatrice said...

salam kak tie
lamanyer zana x jengguk sini kan..sorry kak a bit busy ngan opis x leh access internet...hu hu hu

congrate kak tie..bertambah lagi ler ahli keluarga yerk...comel ler baby adam

waaahh...kak aimi dah ada restoran ler.....sokong kengkawan kan kak..he he he...

sedap nyer wafel tu.....

re : kak...thanks yerk ucap tahniah tu...insya allah...he he he akan kekalkan prestasi kerja setiap tahun...kalu x dpt apc pun, mmg harus tingkatkan qualiti kerja kak...betul tak

Opie said...

sedapnye pizza tuh..hehehhe

kak T pi jalan mane nih??..nak ituttttt..hehe

mountdweller said...

Salam T.

Itulah lain kali nak jaga badan pun janganlah sampai tak makan.

Apa pun lepat pisang adalah kueh tradisional kegeran uncle. Pizza pun ok gak...

atty's said...

salam T..tahniah dapat anak buah baru..
comeynya adam..

cantiknya tulisan adib..semoga adib terus success..

Idida Aziz said...

bagus adib..teruskan usaha yer..sejuk hati ummi nengok pelajaran dapt A kan

S.I.K Bridal said...

hai T... tahniah dapat anak sedara baru hik3... cumey die... erm citer pasal pizza n T..awien pon kalau mkn baik kat giant dekat ngan opis 2 sedap tapi kalau yang kat masai 2 harap je besar tapi hampeh

neezareef said...

tahniah..betambah sorang lg penyeri idup dlm family T

teliur ler tgk wafle tu

☆ lieya latif ☆ said...

wah kak t, jadi pelanggan setia kedai kak aimi yeak hi hi hi....

akak ni buat lieya tergelak ajek, bace citer akak mual2 n muntah tu...siap akak remind tu takde ape2 he hehe...takut kene spekulasi yekak, ye laa org kite ni pantang pening2 n mual2...siap kene cop dah preggy hi hi hi...akak byk membace tu...tu yg pale pening tu kak....

take care yea kak t

dana said...

hi kak...
wah2 sonot nyer bergambar ngn kak watie....
pastu best tul lah nengok lepat pisang yg akak dpt tuh... menyelerakan...

n cute sgt bby adam tuh

fiziskandarz said...

a super gigantic congratulations kepada adib from both uncle + auntie :) wahhhh cantik laaa handwriting adib.. neat nyer we like!! we like!!

♥ aimi @ kamalina ♥ said...

T, lamanya menyepi..T sihat ke??? harap semua ok... rindu la nak dgr celoteh T ni...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....