Sunday, March 22, 2009

OUR JOURNEY FROM KELANTAN TO PAHANG...

Assalamualaikum...

Sarapan pagi ini... Nasi Berlauk macam semalam.. Ada Kuih Lompang.. Ikan Pekasam tu adik ipar T yang bagi... Tq Na..

Singgah di rumah Ayah Mertua dulu di Pasir Puteh.. Kalau biasanya kami berkumpul ramai-ramai di rumah Ayah Mertua di Bukit Abal.... Dia suh singgah ke rumah ni dahulu... Dia nak bagi buah tangan skit... Tq Ayah.. Ma pulak keluar bekerja... Di Jabatan Pendaftaran di Pasir Puteh.... Masa ni dalam pukul 10.00 pagi...

B singgah beli Air Kelapa... Sedap... Masa ni B dah sejam setengah memandu keta.. Dalam pukul 11.30 pagi... Hirup Air Kelapa ni, segar skit rasanya... Hehehehe...

Best dapat tengok pantai .... Tenang je rasanya..

Singgah beli Keropok Lekor di Perkampungan Keropok Lekor, Losong... Masa ni dalam pukul 1.00 tengahari gitu...

Apa isi di dalam??

Tu dia.. Sedapnyer!! Makan panas-panas!!...

Kemudian kami masuk ke Taman Tamadun Islam....

Singgah solat di Masjid Kristal.... Ini kali ke 2 kami sampai ke sini.. Alhamdulillah...




Gambar-gambar di Taman Tamadun Islam ada di sini:- http://hotchickmama.fotopages.com/?&page=7
Family Abang Ipar...

Indah cantiknya masjid ini..
Singgah pula di Marang... Lunch di sini.. T minum air aje.. Tak makan pun... Masa ni pukul 2.30 petang...

Bergambar sat kat kawasan belakang restoran ni..

Dalam pukul 5.00 petang, kami sampai di Kemaman.. Singgah sini makan minum dulu... Rasa makanan yang kami makan di sini... Oh! Enak-enak belaka.. Makan roti panas-panas tu.. Memang berselera makan.. Siap tapau lagi.. Sebelum balik tapau pulak serbuk kopi dan juga Kaya.... T belikan jugak untuk biras T.. Buah tangan dari T untuk dia.. Dia minat sangatlah minum kopi Hai Peng nie...

Segar mata dapat hirup air kopi yang sedap ini...

Makan tengah panas-panas lagi.. SEDAP!!

Fries.. Cicah Mayo..

Sandwich Sardine.. Pedas dan sedap sangat!!

Nur tengok orang meja sebelah order roti jenis ni.. Dia pun nak order jugak.. Then order 5 keping lagi.. Buat makan dalam keta.. Hahaha.....

Cantik hiasan kedai kopi ini... Suka T melihatnyer...

Love u bebeh!!

B bayar dekat RM125 untuk makan di sini.. Plak tu T tapau lagi serbuk kopi... Amik 2 kotak.. 1 untuk T.. 1 untuk biras T... Sekotak harganya dekat RM32... Amik Kaya Home Made lagi.. Tapi tak kisah pasal harganya.. Pasal berbaloi sungguh makan kat sini.. Sedap sangat.... Akan T singgah lagi ke kedai kopi nie...

Adib dan Mamat...


Nanti T datang ke sini lagi ye!!

Sampai di rumah dalam pukul 9.00 malam.... Keluar daripada rumah mertua di Bukit Abal tadi pukul 9.45 pagi... Adoi!! Penatnya!! Baru terasa lenguh-lenguh badan.. Tido sodap nie!!

Ini buah tangan daripada Mertua... Buah Pauh dan Keropok Lekor..

T kirim ngan Abang Ipar yang dok kat Kota Bharu.. Belikan ini semua... Ada Beras, Serunding, Budu dan Ikan Kering Pelata....

Keropok Lekor....

Serbuk Kopi Hai Peng... Home Made Kaya... Versi yang sama T berikan pada biras T, Shikin...

Pengantin bagi ni kat T... T-Shirt dan parfum Victoria Secret.... dan.......


Jugak Wajik atau Nasi Manis nie.. Tq Wani!!...

My SIL.. Da.. Berikan FM ini yang dibelinya di Pulau Perhentian.. Tq Da!! Bestnya g jalan Pulau Perhentian!! Bilalah Kak T nok sapa kak sano pulok dih?? Keno tanyo abe yi dulula ni... Hok Aloh!!

8 comments:

ZaiY said...

seronoknya jalan2 sambil sggah2 beli2 n makan2, mcm2 ada tuu..kepok lekor tu best mkn panas2.mahal jugak serbuk kopi tu ye, tp kalau dh sedap tu mahalpun xkisahla kan, janji puashati.

en_me said...

nih jalan2 cariks makannnns.. ehehe

Zanna_MamaBatrice said...

keropok lekor....shedapppp ar kak t..nak2 makan panaskan...

kalu lalu tepi laut nie mmg rasa tenang jer kan kak t....kalu dpt buat rumah sebuah kat tepi laut...alangkah bahagianyer....

zana dah sampai masjid kristal tu kak t...tp time tu baru2 bukak...next time nak gi lagi lerrr..........

☆ lieya latif ☆ said...

lieya penah rase kak keropok lekor tu, ade officer kat tempat lieya dulu selalu ulang alik dari ganu....sedap gak .....

penuh aktiviti akak kan....sure penat, tapi seronok dpt jumpe sedare mare, nur n adib pun dapat berjalan.....

Opie said...

kedai kopin tuh mmg best kan...best nye gi kelantan...this week opie nk gi kelantan jugak...adek blaja kat pasir mas...yg paling ebst nak gi wakaf che yeh & PCB..hihihihih

Kak Teh said...

ambui syok dia bejalan-jalan ;) mama, pi ambik award kat blog I. U deserve it!

Zanna_MamaBatrice said...

re : sorry kak...zana lupa ler plak..
pasal nak import blog to wordpress tu
nanti zana email akak yerk...he he he

Big Mamma Bukhari said...

tq zanna..

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....