Friday, March 06, 2009

TETAMU DARI SUNGAI RAMBAI

Assalamualaikum...

Family Abang Ipar T yang tinggal di Sg. Rambai, Melaka, nak datang ke rumah hari ni.. Balik daripada ambil anak-anak di Kelas Q-Fa, T terus ke Teluk Ria membeli barang-barang dapur dan lauk untuk dimasak... Hari ini T masak Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak (Masak 2 ekor.. Diaorang memang minat makan Ikan Patin), Sambal Ayam, Ikan Tilapia Goreng, Sayur Goreng dan buat jugak Air Tembikai... Selepas 2 jam berhempas pulas di dapur tu, (dalam pukul 4.00 petang gitu) Abang Ipar call.. Kata mungkin tak jadi datang ari ni atau sampai lewat malam nanti.. Ada hal diaorang nak uruskan dulu kat sana... T pun call dan ajak Kak Long dan anak-anak sedara datang makan ke rumah dalam pukul 6.00 petang tu sebab T dah masak banyak.. Nasi seperiuk besar tu T masak.. Kalau tak ajak diaorang datang makan, nak dicampak ke manalah makanan tu semua?? Abang Ipar sampai di rumah pada pukul 9.30 malam.. Alhamdulillah.. Sampai gak mereka ke rumah T.. Shikin (Biras T) seperti biasa.. Membawa buah tangan dari Melaka untuk T.. Tq Kin!!








0 comments:

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....