Monday, March 02, 2009

MY DEAR BLOG....

Assalamualaikum....

Hari ini merupakan Hari Ulangtahun Kelahiran Sahabat Baik T, Siti Juana Bt. Saini yang ke 30.. Dia tinggal di Singapore.. Memang warga negara sana pun.. Kami berkawan hampir 17 tahun ok! Tapi setakat ke hari ini kami tak pernah berjumpa pun.. Kami cuma saling menelefon, berbalas emel dan surat sahaja.. T menyimpan impian untuk bertemu muka dengannya suatu hari nanti.. Insya Allah.. Buat Juana, T ucapkan Selamat Hari Jadi.. Semoga terus dilanjutkan usia.. Dimurahkan rezeki.. Berjaya hidupmu.. Di dunia dan di akhirat sana.. Insya Allah.. Amin.. Sayang you so much Juana.. My best friend for ever and ever... Muahhhhhh!!!!

Pas balik hantar anak-anak ke SKJB tadi.. Singgah kedai beli roti nie.... Lunch hari-hari memang T dok pulun benda ni aje.. Tak makan nasi.. So yummy!! Kenyang pun kenyang...

Malam ni masak simple aje.. Ayam Masak Kicap..

Telur Dadar.. Dan...

Air Lemon sahaja.. Tapi Alhamdulillah.... Dengan rezeki yang ada malam ni...
Budak-budak berdua ni suh T masak lagi Ayam Masak Kicap tu hari esok... Sedap kata mereka.. Makan bertambah-tambah tadi.. Sampai dah bersendawa pun nak makan nasi lagi.. Hai anak-anak...

7 comments:

Anonymous said...

salam..
rasanya mmg kerap T masak ayam masak kicap kan...mesti sedapkan.....letak la resepi....hehehehe

Emy Omar said...

Wah..nampak sedap je ayam masak kicap tu..
Re:Ha Ez tu nangis2 terus ke daddy dia je,tak berani datang kat mummy.Takut maybe kang mummy dia tambah lagi hi..hi..

eya said...

maknye msk sdp sgt..

dilaOHdila said...

suka tengok T nyer menu ni
anakanak lak suka makan erk, bagusnya
ibu yang prihatin.....

Cho Zila said...

>>salam T... baguihnyer T berkawan punyaler lama. Temanni kawan2 sekolah pun dah ramai yang lost contact. Selamat Hari Jadi ler jugak untuk kawan jauh tapi mesra T.. roti tu femesler sekarang..

Big Mamma Bukhari said...

hi.. tanpa nama..
t mmg saja tak letak resepi utk menu2 yg t siarkan kat blog t ni.. sebabnya.. t ni pun bukanlah xpert mana sangat bab2 masak ni.. biasa2 aje.. tp untuk tanpa nama.. t taipkan di sini.. resepi aym msk kcp.. ini untuk setengah ekor ayam..
ayam digoreng separuh masak dahulu ye!
kisar cili kering, halia, bwg mrh, bwg putih.. panaskan minyak.. tumis bhn kisar.. tumis skali ngan kulit kayu manis, buah pelaga, bunga lawang.. biar garing..
masukkan ayam yg sudah digoreng separuh masak .. letak kicap manis, kalau nak kuah banyak.. tambahkan air ye! letak bawang besar yg dihiris.. letaklah garam/aji ikut suka.. siap.. gitulah.. senang je... t pun masak campak2 gitu jer.. psstt! kalau tak sedap.. jangan marah arr.. saya booodark baru blajarrrrr.. ehhe.. btw.. tq ye.. sudi singgah di blog t ni..

Big Mamma Bukhari said...
This comment has been removed by the author.

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....