Saturday, March 21, 2009

KENDURI KAHWIN....

Assalamualaikum....


Sarapan pagi ni.. Nasi Berlauk Ayam Bakar dan Air Teh 'O'... Sedap3....

Dah siap nak g kenduri....

Tunggu Ummi posing sat.. Khoyala mu ni Wati!!!

G Kuala Besut lalu ikut Tok Bali.. Nampak pantai dari jauh.. Cantiknya!! Lain kali kelik sini nok maghi sini pulok laaaa....

Tukang masak sedang memasak tue... Masok sedak-sedak mokcik deh!!

Ini rumah mak Wani, Sepupu B..

Ini pulak bangsal tempat sepupu B dok buat perniagaan keropok...

Masuk dalam bilik dulu.. Jumpa Wani.... Cantiknya Wani hari ni.. Berseri-seri muka dia.. Aura pengantin tue..

Makan-makan dulu.. Sebab pas ni nak melayan orang ramai pulak...

B tengah nak makan...

T makan ni.. Kongsi ngan Nur ok......!!

Tu dia.. Pengantin lelaki sudah sampai..

Terus masuk ke dalam rumah.. Tingginyalah si Fasha nie!!...

Sempat snap gambar dalam bilik Wani sat...

Membaca doa dahulu... Semoga majlis dirahmati Allah S.W.T..

Bahagia di pelamin cinta...

Ini adik pengantin.. Su Na... Dah kawin raya tahun lepas...

Gift untuk setiap ahli rombongan pihak lelaki.... Kek dan juga parfum Victoria Secret...

Sedang menjamu selera.. T, B, abang dan adik ipar dok jaga meja pengantin tadi... Susun atur makanan pengantin, melayan mereka makan...

Wani tengah tunjuk kawannya baru sampai kepada suaminya tue...

Pengantin diapit oleh ibu bapa pengantin lelaki...

Wani sedang melayan kawannya yang baru sampai.. Kawan sekerja di INTEL PENANG..

Sempat bergambar bersama-sama pengantin...


Ini Aza.. Kakak Ipar Wani.. T tengok iras wajahnya nak sama macam Emy.. Mummy 3 ES.. Emy.. Ruzi tengok dia ada iras muka u tau!! Hehehe...

Bersama Kak Han.. Salah seorang saudara belah B.... Kakak ni baik sangat.. Setiap kali majlis saudara mara.. Dia mesti ada.. Dan menolong sama....

Anak saudara Wani.. Sumaiyah.. Lahir kat US budak nie.. Cantikkan dia...?? Muka macam anak patung....
Kek kahwin.. Setingkat lagi tak sempat nak snap gambarnya...
Gift untuk tetamu-tetamu yang datang...

B.... Makan kali ke dua.. Dok rasa lauk-lauk pengantinla pulok...!!

Nur amik gambar pengantin ni tau!!

Dua kali hujan di majlis tadi.. Mulanya renyai-renyai saja dan dalam pukul 5.30 petang gitu.. Hujan lebat selebatnya.. Masa tu dah time berkemas-kemas... Orang pun dah kurang datang masa tu... Kami dok jelah berteduh bawah khemah tu.. T kat kenduri ni daripada pukul 11.30 pagi -6.30 petang.. Dok nolong-nolong membasuh pinggan.. Melayan orang-orang yang datang makan.. Walaupun letih.. Tapi seronoklah jugak.. Bukannya selalu rasa letih begini.. Time cuti-cuti sekolah nilah.. Nak-nak dapat berjumpa seluruh ahli keluarga belah B.. Balik ke Bukit Abal, singgah di Pasir Puteh.. Beli 100 cucuk satey untuk dinner.. Masak nasi sikit aje pas tu... Layan ngan lauk kenduri tadi, goreng telur dadar dan tak lupa budu.. Makan sikit-sikit sorang jer.. Masing-masing dah kenyang makan nasi di tempat kenduri tadi.. Dalam pukul 1 pagi baru masuk tidur.. Sebelum tidur tu apalagi.. Dok berboraklah memandangkan esok semuanya nak balik ke rumah masing-masing dah... Time tu la baru terasa badan lenguh-lenguh gitu.. Tidur punyalah lena.. Hehehe...

Layan makan satey dulu..


* T tak sempat nak berkunjung balas lagi ke blog2 kalian.. Nanti T usahakan menziarahi kalian pula ye! Terima kasih kepada yang sudi mengunjungi blog ini.. Dan meninggalkan komen-komen.. Terima Kasih! *

7 comments:

aD said...

meriahnya orang Ganu kahwin :)

Emy Omar said...

Meriahnye kenduri kawin...
Alamak..ye ker?ha..kalau awak kata macam tu..ye la kot ye..he..he..

Sofea said...

baik nyer T tolong2 sehari kat ctu !! mesti penat pas tu..anyways pun best g tlg2 n kenal2 kat family belah hubby kan..
take care ..blk nti rehat r.. mesti da penat ni...

Zanna_MamaBatrice said...

meriahnyer kak t
pengantin pun comel.....tinggi tul pengantin lelaki tu erk....tetiba plak buat terkenang pada seseorg...keh keh keh

wah.....cenderamata utk family lelaki siap dpt perfume VS lagi...hu hu hu...wangi tu..lain dari yg lain ler kak t

EdaManAli said...

laa...wen tu cousin husb k.T ke...no, I mean Wani.(wen name glamer dia kt MRSM dulu...) dia kwn sy tu. sy ni pn org besut tau. dpt jmputn wen, tp xdpt g laa. xblk kg sbb mak ayah pn dtg sni...(nnt kalo blk xde sape2 kt sane...huhuu)

bestnye nasik b'lauk...breakfast meal yg paling digemari. kalo sy tau k.T blk kg, sy mntk k.T tapaukn skit...

S.I.K Bridal said...

hehehe.. oklah ni T.. abg ipa T ade kedai bridal gak ke?... sebelah pantai timur kenduri x mcm sebelah johor... sbb dulu adik ipo awien kawin pon canilah... beza sgt2.. hehe tahniah utk family B T dpt org baru ok :D

.:nhalilah:. said...

meriah sungguh la.. n bertuah betul la pihak famili lelaki setiap sorg dapat perfume.. best betulll!!

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....