Saturday, March 14, 2009

HARI SABTU KAMI...

Assalamualaikum....

Lunch tadi kami ke Restoran S.Z RAHMAH di Batu 3, Jalan Maran di Paya Pulai, Seberang Temerloh, Temerloh... B lah yang beria ajak g makan situ tadi.. T memang suka pun... Terus call tokey kedai suruh simpankan lauk untuk kami 4 beranak.. Tokey kedai tu pun memang kenal T pasal dok bercerita pasal kedai makan dia kat blog T nie.. Bila T call nak pesan lauk, dia tanya "sape ni"? T pun jawab "yang tulis blog tu".. Dan dia pun kata.. "Ha.. kenal-kenal".. Hehehe..... Gitulah citenyer...

Gulai Ikan Patin Masak Tempoyak kegemaran T..

Menu wajib kami setiap kali lunch di sini.. Sedap-sedap semua lauknya.. Walaaaaaa!! Sebenarnya kami makan free tadi.. Ada client B tengah makan kat situ... So, dia telah belanja kami makan lunch tadi.. Terima kasihlah banyak-banyak.... Biasa kami makan amik lauk cam gini dan air, adalah lebih kurang RM50... Jadi jimatlah RM50 hubby T ari nie.. Hehehehe...

Singgah beli buah-buahan tadi....

Berhenti bergambar sekejap di Esplanade Temerloh....





Buah-buahan yang dibeli tadi...

Sebelum balik ke rumah tadi.. Singgah di kedai Kaid Johar.. Beli tudung T dan Nur... Nur sedang bergaya dengan tudung-tudung barunya itu.. So, auntie-auntie kat luar sana.... Manis tak Nur nie?? Hehehehe....







Ini pulak 2 helai tudung baru T....

Dinner kami tadi... Makan di Restoran Naifa Temerloh.... T makan Keoy Teow Ladna..

B makan Nasi Putih dan Sup Ekor....

Anak-anak makan Chicken Chop....

Air buah buat penghilang dahaga.. B minum Teh Tarik.....

Sebelum balik tapau Fish & Chips untuk anak-anak..

9 comments:

mountdweller said...

Salam T.

Waah.. sedapnya. Uncle memang suka patih sungai dan sup ekor. Ada sekali uncle makan sup ekor di satu kedai di sana tapi dah lupa nama kedai. memang sedap supnya.

aimi @ kamalina said...

wah..sedapnya mkn!!! T, byknya tudung nur... cute la dia bertudung.... mesti sejuk hati tgk anak bertudung cam tu...

~~ciklinn~~ said...

wallah t sedapnya ikan patin tu..... yg lain2 pun namp[k sodapp.... huhhuh kalu ado depan mato linn ni mauu kusebat semua2...ilang dah diet ku huhuhuhuh

alahai manisss nyer nur bertudung.. haiyoo T sekali berapa bykk da...

♥♥ S.I.T.I ♥♥ said...

salam pagi Ahad T,
best jugak sekali sekala makan luar, tak payah masak2 bagai kan?
T, ni yg buat saya rasa tak sabar nak ada anak pompuan ni. Boleh bg dia pakai pakaian cantik2...

mrsharis said...

kak t..nak ikan patin masak tempoyak tuu..nak jugak..nak jugak...
Hwaaa...

Sofea said...

wa best best r menu !!!
lapar lak tiba2 !!haahha!!
tudung2 cute2!!!cute nur !!

farah amoi said...

amboi t..sedap nye makan-makan..

byk tudung nur dpt...dia nak pakai tudung dah skang ni..bagus le kalau dia sediri yg nak pakai...

T...awat T nye profile panjang lebar nauuu..?

D.O.U.B.L.E...S said...

ala chumellnya pakai tudung gitukan...

en_me said...

sodapnyerr ikan patin tewww..

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....