Wednesday, March 25, 2009

CHAMPOR-CHAMPOR...

Assalamualaikum..

Entry kali ni T campurkan saja... Apa cerita ye?? Jom layan....

23/03/2009

Malam ni tak masak.. Makan kat gerai Kak Long T aje...

Kami order Nasi Putih, Telur Dadar, Ayam Paprik dan Sup Ayam...

Jugak Sup Sayur nie...

Dah kenyang makan, Alhamdulillah....

24/03/2009

Beli majalah-majalah ni tadi...


B g KL ari ni.. So, menu dinner sempoi giler malam ni... Makan sesorang aje.. Sian T.. Huuu....

Anak-anak nak makan burger saja...

Nur bawa balik kertas peperiksaan dia baru-baru ini... Tahniah anak Ummi.. SEMUA subjek dia dapat A.. Ummi sayang Nur tau!!








Ini pulak kertas peperiksaan Adib.. Em.. Anak Ummi yang sorang ni.. Tengoklah markah-markah dia.. Main-main je dia ye??!.. Takut turun kelas aje.. Dia sekarang dok di kelas no 1.. Ada 4 kelas kesemuanya.. Kalau main-main lagi takut turun kelas nanti.. Adoi!!






Ada lagi kertas yang belum dapat.. Kena tengok dulu buku laporan anak-anak nanti..

25/03/2009
T suka hati... Pasai apa?? Pasai dapat award-award daripada blogger yang lain.. Tq so much.. T amat-amat menghargainya...
Tq Uncle... Cantik bunga nie tau!! http://mountdweller.blogspot.com/

Ini pulak daripada Kak Teh.. http://kakteh-mamimia.blogspot.com/
Tq kak... Muah!!
Hari ni T mengepos barang skit buat kawan-kawan.. Guna pos laju...


Anak-anak T.. Sayang... Muah!! Hari ni Adib beli buku cerita dan Nur beli buku.. Nak menulis diary katanya.. Nak menulis aktiviti harian dia.. Apa yang dia suka.. Apa yang dia tak suka.. Tapi orang lain tak boleh baca.. Nur saja yang boleh baca.. Itulah dia cakap kat T.. Alahai...

Singgah makan selepas habis kelas mengaji tadi..
Beli majalah-majalah bulan April... Suka tengok/baca majalah ni semua... Kena curi-curi masa jugak ni.. Mana taknyer.. Asik ngadap pc ajekan?? :)


Hari ni tak ada air.. Baru kuar notis kat Sinar Harian hari ni.. Gilos!! Orang bagilah notis awal-awal.. Apa punya kerja?? Nak nyusahkan orang je yg diaorang ni tahu agaknya!! Ish3....!! Malam ni balik ke Kuala Kraulah jawabnya.. Nasib baik rumah mak T dekat aje.. Setengah jam je drive dari rumah T ni... Air tak ada 2 hari.. Aduh! Yang Ado!! Tensen!!

18 comments:

neezareef said...

rajin T bli majalah
sy x byk la yg utama rapi, harmoni, pa n ma, in trend ikut cover lain2 pn rasa cover story narik bli gak..hehehe

eeramaya said...

banyaknye majalah.. rajin tul baca mag kan..

Jasfyra said...

saya pun suka baca majalah kak, tp yg kt library ni je sbb free..hehehe
bestnya, kakak akak ada gerai mkn ye?
pandai anak2 akak belajar.adib tu pandai tu kak, cuma biasa lah budak lelaki..kadang kecik ni dia main2, dah besar nanti bijak pandai

@nnap3jelov3b@by@qiL said...

waa pandai nyer :d

aimi @ kamalina said...

air takde 2 hari T?? biar betul.. sabo jela..saya tak blh nak balik mana..sebab mak pun dok kat TJ..hukhuk... T, bagusnya result nur.... congrats yaaa.... adib pun not bad, tapi biasala boy kan..cam Haziq gakla..ada result dia yg betul2 menurun... sedih rasa... saya pun nak letak entry result dia... tunggu buku laporan dulu..

Emy Omar said...

Tahniah Nur..Ez pun dah dapat markah ujian baru ni..semua 90 above tapi English dapat 97% je..ceh,dah la tu subjek mummy dia ajar tak dapat lak score 100%.Buat adib,takpe next time cuba yang terbaik eh..Ruzi,kenapa tak ambik award kat page kita tu..sudi2 kan la..ye
Re:eh...la susah2 je..anyway thanks alot yeah.Apa2 nanti kita sms..oh,btw hp kita rosak..hancus kena baling dek erfan bambam malam tadi...tak tau la bila hubby nak replace yang baru ;(

atty's said...

T..pandai2 anak T..alhamdullillah..
lama dah kty tk beli magazine..dulu..tak pnh miss..

ZaiY said...

tahniah nur,adib pun ok, boleh diperbaiki lagi, insyaallah. T rajin ye baca majalah, akak suka juga baca. kalau dh baca terus keje lain terbantut. tapi xdela beli byk sbb xbaca semua pun, kdg2 tgk gambar je..heeheee..
re:insyaallah akan balik bercuti bulan jun nanti.

~~ciklinn~~ said...

TIe rajin sungguhlah beli mcm2 majalah..kalu dekat leh linn pinjam..hahhahahhahha

pandai kan budak2 skrg... markah mesti A punyer... tahniah pada adib n nur..

hehehe nanti kalu linnn gi sana leh singgah mkn kat gerai kakak Tie... diskaunn ha...... hahahah

jeff said...

>> markah tinggi tinggi belaka tu...
>> tahniah...
>> keep up the good work...

.:nhalilah:. said...

byknyer majalah.. kalo berjiran ngan kak T, boleh saya pinjam hikhik.. lama betul tak baca majalah..

takpe adib.. blaja lagik k.. sure boleh score..

S.I.K Bridal said...

amin...time kasih sentiasa doakan kejayaan untuk awien yer T..hehehe.. meme lah penat sgt... tapi xpelah... demi mase depan anok2 huk3

ita said...

salam tie..pehabaq t and family..
lamanya x baca coretan tie nie..
kat ofis ni susah sky nk layan blog..
nampak sgt x buat keja nanti...hehehe

alhamdullillah..ank2 t smuanya pandai2..mesti t rasa bangga sgt2 kan..
ish..risau pulak dina & nafiz tu..
x nampak lg camner...

senang la tie kan..ada kedai mkn akak t..boleh tahan jugak kan kedai dia tu..bukka siang & mlm yer..mesti laris kan..menarik jer tgk tu..

farah amoi said...

ooo T...xdak air memang pay0h semua keje
kalau letrik xpo lagi

kalau air...haru biru ! nak masuk t0ilet
nak semayang..susah


ooo...pandai nye anak T..semua score A
syukur....suka kan bile jd ibu nih
bangga dpt anak pandai..

oo...tuh gerai kakak T ker...?


my new link
mrsfarah.blogspot.com

jgn lupe singgah tau

IdzaRis79 said...

alhamdulillah...
bertambah ilmu didada...

D.O.U.B.L.E...S said...

bestnya pandai anak2 t kan..apa rahsia bagi la tau.....nak gak anak pandai mcm anak t...

Puan Iza said...

Salam kak T...

senang arrr akak kalo malas masak ke leh pi makan kat kedai kak long kak T kan....

Wah! markah2 anank2 kak T sumernya bagus2 la....pandai anak2 akak...

noey.rania said...

tahniah tuk anak t markah semua very good.....

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....