Friday, March 20, 2009

BALIK KAMPUNG SUAMI

Assalamualaikum..


Hari ni balik ke kampung suami T di Bukit Abal, Pasir Puteh, Kelantan...

Dalam bag-bag ni T isikan baju-baju yang sudah tak dipakai.. Hantar balik kampung.. Untuk anak-anak sedara B.....

Nak bertolak dah nie...

Singgah bersarapan dahulu... Makan Roti Canai Banjir.. Teh Ais..

Posing time!!

Singgah makan di Jerteh...

Ini menu-menunya.. Sedap semuanya makanan kat sini...


Kenyang dah makan.. Alhamdulillah..

Suh Nur posing sat kat motor antik nie...

Setelah 7 jam perjalanan.. Tolak sejam makan, minum, ke toilet bagai, tibalah kami ke destinasi.... solat semua.. Rehat... Tunggu azan Maghrib.. Terus solat Jamak dan bersiap ke Kuala Besut.. Dalam setengah jam gitu dari Bukit Abal...

Sedang molek sampai.. Acara akad nikah baru nak bermula.. T masuk bilik posing ngan Wani sat..

Cantiknya Wani malam nie....

Alhamdulillah.. Sah mereka menjadi suami isteri.. SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT FASHA DAN WANI.. Inilah dia aksi-aksi pengantin baru...

Fasha sedang diakad nikah, memakaikan gelang dan rantai buat Wani dan Wani bersalam dengan suaminya itu..

Merah padam muka Wani menahan malu tue... Sedara-mara pakat dok ngusik jugak!!.. Alahai..
Giliran Wani menyarungkan cincin untuk suaminya.. Selesai acara membatalkan air sembahyang sesama mereka.. Bersalam-salaman pula bersama ahli keluarga yang lain...
SELAMAT PENGANTIN BARU!!

Ikat kasut tu.. Jangan tak ikat.. Hehehe..

Posing dalam bilik pulak...

Hantaran-hantaran daripada pihak lelaki.. Gambar cek berjumlah RM10,000 tak sempat nak diambil..



Barang-barang hantaran daripada pihak perempuan pula...


Waktu menjamu seleralah pulak...

Kita makan dulu....

Anak sedara T yang amik gambar Nur nie..

Dalam pukul 11.30 malam gitu.. Kami pun balik semula ke Bukit Abal.. Esok ke sini lagi... Majlis masih belum selesai....

13 comments:

eya said...

cantek sm padan perantinnye..tggi betoi si perantin laki tu

Sofea said...

best nyer menu ..as alwiz kan!!
sofea pun minat roti canai banjir !!mmg fav !!

pengantin lawa!!!
Selamat Pengantin Baru wani !!

mountdweller said...

Salam T.

Semoga selamat pergi dan balik. Juga Uncle ucapkan Selamat pengantin Baru, semoga bahagia dan kekal sehigga mati.

Restoran tu uncle biasa juga singgah untuk makan. Masakannya sedap tetapi hidangan lambat sikit. Kalau nak makan kat situ kena sabarlah sikit.

Kat Bukit abal tu, uncle ada ramai juga saudara mara. Entah-entah suami T tu pun ada terjuit jauh- jauh kot kalau tidak dekat pun. Sayangnya selepas orang tua meninggal, uncle sudah putus hubungan dan ramai yang tidak kenal lagi.

mountdweller said...

Oh ya T.

Balik nanti singgahlah di blog uncle. Ada hadiah untuk T.

Linda Latip said...

alahai..mmg lapo smula kalau buke blog T ni hahaha

anyway..penuh bonet yerk tie..blik kg ade org kawen ye..glemer u..i ingt fasha sandah..sib bkn..kekeke

Opie said...

best nye kawen...hehehehhe...

neezareef said...

sedapnye roti banjero tuuuuu

Shahida said...

huh kak t blk kelate rupanya...
Insya Allah khamis nih ida pun blk kelate amik baby..hehehe

Puan Iza said...

salam kak T.

ooo kak T balik bukit abal ek....iza pun nak blk gak kg nie....awal bulan mei nnt :-)

Kak, beg bunga2 avon tu sama lah..iza pun ada beli satu..cantikkan...

iezah azizam said...

selamat pengantin baru Wani & Fasha, sama cantik & sama padan.... so cute....

lieya_latif said...

kak, terliur tgk roti banjir tu...cam sedap karinye tu hi hi hi

wah kerja kawin lagi yeak.....mmg betul ckp akak, cantik pengantin perepuan....seri pengantin la tu....beza ngna pic yg kat entry sebelum ni....

semoga berkekalan bahagia laa bakal pengantin...amin

Emy Omar said...

Selamat Pengantin Baru buat kedua mempelai..semoga bahagia hingga ke akhir hayat

D.O.U.B.L.E...S said...

selamat pengantin baru...memang ye la..kalau tengok blog t nie lapor perut dibuatnya...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....