Thursday, February 26, 2009

MY DEAR BLOG...

Assalamualaikum....


Selepas mengambil anak-anak di Kelas Q-fa.. Singgah kedai beli barang dapur skit.. Hari ni family kakak T yang tinggal di Kulim nak datang singgah di rumah T sebelum mereka pulang ke Kuala Krau untuk berjumpa dengan Ma dan Abah...


T masak Kari Ayam, Ikan Goreng Tilapia, Sayur Goreng dan Sambal Belacan aje.. Air lak buat Air Sirap.... Kelam kabut dok masak.. Pas antar anak-anak ke SKJB tadi, balik umah dan terus masak.. Start masak kul 1.15 tgh.. Siap masak kul 2.15 ptg.. Uiii.. Lama tol dok masak tue.. Dekat sejam tue... Tu pun dah sepantas lipas kudung dah nak menyiapkan menu ni semua.. Hehehe.. T bab-bab masak ni mmg fail sebenarnya.. Huh.. Pengakuan berani mati tue.. Uhuks-Uhuks..




Kak Ai.. Tersentap tak tengok Sambal Belacan T nie?? Hehehe... Saja ngusik akak..

Sejurus T siap mandi dan bersolat.. Kakak dan anak-anak sedara T pun baru tiba di rumah.. Sedang molek dah tue.. Dalam kul 2.40 ptg diaorang sampai. ... Terus jamu diaorang makan nasi.. Hilang penat bila diaorang kata "Makcik.. Sedap Makcik masak"... Alahai.. Tq.. Tq.. (Ayat masuk bakul angkat sendiri ni tau! Ngeh.. Ngeh.. Ngeh...)

Amirul, Kak Na dan Hafiz...

10 comments:

Jasfyra said...

seronok kalo kumpul ramai2..bnyk cerita.nk mkn pun selera je kan

~~ciklinn~~ said...

tie dalam pada tak tau mask tu..byk tu lauk2 ha...nak2 ada ramai2 camtu...berpinggan2 nasi leh bertmabh..

tie linn tingin lah nak mkn ikan patin kat sana.. huhhhuhu

ZaiY said...

Tie, kalau sejam leh siap masak tu pantas le tu namanya.. wlpun kita masak simple sekalipun, proses nak sediakan bahan2 tu lah yg paling leceh n lambat nak buat.syokkan ada org puji masakan kita, hilang penat memasak, biarla angkat bakulpun Tie...

atty's said...

sedapnya...T.sambal belacan..kasi ar skit..

linda said...

alahai t... camni punya masak ko kata tak pandai masak lagik... hehehe...kira terlebih2 ok dah tu...

jeff said...

>> banyak membeli tu...:D

eya said...

laju la tu kak t msk,kalo kite msk menu cmtu,xdo la sejam,mau 3jam..cm kite xleh msk sekali gn 2 dpo..mau terabur.

lieya_latif said...

kak t ni...mane ade kak t failed bab masak2....lieya tgk terra jek...okey laa tu dlm mase 1 jam boleh masak...lieya lebih tau dari 1 jam keh keh keh ...

pandai kak t jage hati tetamu kak t....

noey.rania said...

terliur tengok sambal belacan t
nyamm...nyamm..nyamm ....

rajin masak2 ekkk...hehehe..

Shahida said...

kak t mmg pandai msk..

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....