Tuesday, February 17, 2009

MY DEAR BLOG....

Assalamualaikum...

Rutin kembali macam biasa.. Seadanya...

Baru balik dari kedai.. Bli barang-barang dapur skit....


Malam ni masak Sambal Kentang dan Ikan Bilis....

Ayam Masak Halia....
B g KL ari ni.. G Bar Council.. Balik umah makan nasi sama-sama...

13 comments:

eya said...

terer la kak t masak..nyam2

shimazahar said...

ooo. acik Tie datang KL tak bagi tau yer.. ishhhh nak kena babab nie... hehehheee

sedapnya menu tu.. smlm saya pose sempat masak lemak ikan tenggiri dengan buat sup sayur ajer... alhamdullilah

~~ciklinn~~ said...

wah sedapnyer ayam halia tu....... tingin dah ha...

tie akhirnyaaa........... hehheheheh gi tgok juga UPIn Ipin yerk.... kesiannya terkejar2 ha nak cari tiket... mmg fullhouse kan citer tu... chaiyok2

Zanna_MamaBatrice said...

lama tak jengguk kak t
sorry yerk kakakku sayang...

simple tapi sedap...esp sambal kentang and ikan bilis tu....kalu ada ikan masin sure lagi meletup kak ngan nasi panas2...

kak tie nie terror ler masak
hari2 lauk sedap jer.....

lieya_latif said...

wah terliur tgk ayam halia tu.....sedap tu mkn ngan nasi panas2.....tgk kak t yg rajin memasak ni jeles plak lieya..sebab lieya dah lame gile tak masak....hahhaahah (pemalas tul lieya ni) eheheeheh

atty's said...

laponya..tgk menu -menu t tuh.
rajin t masak..

~fiza~ said...

salam kaktie..
kaktie pun dah pindah umah ek..
dah aktif kat sini yer..
huhu fiza jer tak reti2 nak wat blog nie... terpaksalah setia lagik dgn fp tuh... sedapla nampak menu kaktie tue....

.:nhalilah:. said...

salam kak tie..
lama betul tak jenguk umah kat tie ni..
lauk simple tu yg sedap makan ngan nasik panas2.. iye dak..
p.s: sy link akak ek??

Emy Omar said...

Sedap nampak lauk ayam tu..wah dah boleh dah masak sambal kentang eh..sedap tu

sofeaann said...

waaaa..best la..ade sofea nyer favourite sambal kentang n ikan bilis tu !!!
jom la singgah blogspot sofea lak !!

aimi @ kamalina said...

sedapnya menu...lama saya tak masak sambal bilis dgn kentang..kalau time tak keje dulu, selalu gak buat tu..

mrsharis said...

salam kak T..
ni lia (friendster) ni. Lama tk chat ngan akak. Tempek la resepi ayam halia tu..nk try masak..nampak sangat sedap..

mountdweller said...

Hai, kat blog Big Mama ni tentang makan jer. Bertuah abahnya ye?

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....