Sunday, February 15, 2009

MY DEAR BLOG...

Assalamualaikum...

Dah bersiap-siap pas iron baju, mandi bagai.. Turun ke lobi.. Bersarapan...


Pas makan sempat posing-posing sekejap...
Masuk ke bilik dan terus check out dalam pukul 10.30 pagi gitu...
Seterusnya kami ke Mid Valley.. Beratur beli tiket.. Ingat sempat show pukul 11.00 pagi.. Tapi itulah.. Akukah yang terlewat atau mereka-mereka itu yang tercepat??.. Hehehehe... Tengah-tengah beratur ada pengumuman mengatakan tiket pukul 1.00 petang dah habis dijual.. Ingat buleh beli tiket pukul 3.00 petang.. Tapi tu pun dah habis jugak.. Nak tak nak, beli tiket pukul 5.00 petang.. Ha! Nak sangat! Itulah dia penangan Upin dan Ipin.. Hehehe... Tapi pas dibeli tiket.. B kata try cari kat Selayang Capitol lak.. Kot-kot ada tiket show pukul 1.00 tgh hari nanti.. So, apalagi .. Kami pun terus bergegas ke Selayang pulak...

Ada pun tiket di Selayang Capitol.. So kami layan cite "Geng" kat situ.. Apa yang boleh dikomenkan? Em.. Tak nak cakap banyak.. T memang bagi 5 Bintang ok! Betul-betul menghiburkan! Kalau nak tahu.. Inilah pertama kali kami masuk ke panggung wayang 4 beranak! Sebelum ni.. Masa baru-baru kawin biasalah tengok dengan B.. Terimbaulah kenangan masa tengok wayang ngan B dulu-dulu... Tahun 1999 ok! Sebelum ini pun ada ajak B tengok wayang.. Tapi tak diendahkannya.. Entah jer.. Dia kata tak payahlah ajar anak-anak masuk panggung wayang.. Tapi skang dah ok.. Dia pulak yang ajak kami anak-beranak tengok wayang! What a pleasant surprised!! Anak-anak lak happy sangatlah dapat tengok wayang citer kegemaran mereka ni... Ingat masa depan!! Ingat masa depan!! Hehheehe.....

Dah selesai tengok cerita tu .. Kami ke The Mall pulak.. Disebabkan kawan B hanya boleh berjumpanya pada sebelah malam.. So kami terpaksa stay 1 night lagi di KL..
Makan-makan dulu..


B sempat beli baju kerjanya kat sini.. Beli jugak baju untuk anak-anak....

Kami stay @ CITITEL EXPRESS, JALAN TAR....


Tadi tapau Fish & Chips.. Anak-anak mintak tapau.. Diaorang kata sedap.. Dan memang sedap pun rasanya ...

Kali ke dua kami stay di sini... 1st time.... Bulan April... Last year..

Malam ni makan nasi bungkus aje.. Sedap.. Walaupun cuma Gulai Ikan Singgang dan Budu.. Hehehe.. T simple aja orangnya.. Tak cerewet pasal makan pun.. Tak perlu susah-susah.. Asal ada budu tu.. Layan ajelah... (Pssttt! Sebenarnya T yang request supaya B beli makanan kat kedai yang masak Gulai Ikan Singgang dan Budu nie kat Jalan Chow Kit.. Last year pun tapau bungkus makanan for dinner kat kedai ni jugak.. Hehehehe...)

Selamat Malam....


** Terkilan gak tak dapat tengok citer Geng kat Mid Valley.. So, simpan ajelah tiket wayang tue.. Buat kenang-kenangan.... Huhu... **

2 comments:

Zanna_MamaBatrice said...

kak tie dah tgk upin & ipin
zana insya allah hari nie...tu pun kalu plan menjadi ler...

cantik gark hotel cititel nie erk kak...zana nie mmg jenis jarang stay kat hotel kak......kalu pi kl, umah sepupu kat cheras ler tempat kami menumpang kasih. Kalu pi kursus baru ler dpt duduk hotel...he he he...

zana tak pernah try lagi fish n chip nie kak.....kekampungan betul erk zana nie...he he he

ai said...

berjalan saje kowang ye? jeles aku! wei t, selayang tu dh dekat je ngan aku. Kalu tak, leh jumpa..huhuhu

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....