Saturday, February 14, 2009

MY DEAR BLOG...

Assalamualaikum....

Hari ni kami ke KL.. Anak-anak dah ok dari demam dan cirit birit.... B la beria ajak ke KL.. Nak tengok citer Geng... Lagipun hari Ahad B ada hal nak jumpa orang kat sana....

Sebelum ke KL singgah makan tengahari dulu.. Masa ni dalam pukul 11.15 pagi...


Singgah Tesco Ampang.. Sampai area kul 1.15 tgh hari gitu... B dan Adib nak makan Nasi Beriani.. T kongsi nasi dengan Nur..

Kemudiannya, kami ke KLCC.. Tapi tiket semua dah habis...

Singgah di Berjaya Times Square pula... Sama jugak.. Tiket wayang dah abih... Anak-anak dok kalut dah.. Tanya jadi ke tak tengok citer Geng nie.. ??

Sementara tunggu B cari bilik di Hotel Melia depan Berjaya Times Square tu, adalah promosi suh beratur amik ice cream Walls... Punyalah ramai orang dok beratur.. T tak beratur pun.. Malas Mak nak ambil port... Tetiba.. Tanpa diduga adalah budak couple melayu ni bagi ice cream tu kat anak-anak T.. Dapat 3 lagik tu... Anak-anak apalagi.. Pas ucap tq kat kakak dan abang yang baik hati tu.. Mereka terus ngap itu ice cream.. Selepas itu kami ke Hotel Vistana.. Bilik di Hotel Melia dah penuhlah pulak... So, malam ni kami stay di Vistana sahaja.....

Masuk bilik dalam pukul 4.45 petang....

Tq B bawa Ummi dan anak-anak g jalan-jalan.. Pst.. Air muka dia memanglah nampak garang.. Tapi dia sangat baik hati sama saya dan anak-anak tau! Dia sangat-sangat memahami hati saya setelah hidup bersama hampir 10 tahun ini... Saya sangat sayang sama ini orang... Muah....

Anak-anak berposing dulu sebelum mandi....






Dalam pukul 6.00 petang gitu, kami keluar nak ke Selayang Capitol.. Ada show pukul 7 malam.. Tapi kami terperangkap dalam jem yang betul-betul punyer giler masa kat Jalan Kuching!! Memang betul-betul menguji kesabaranlah...... Nak tak nak.. Kami berpatah balik ke Pusat Bandaraya melalui Lebuh Raya Duke... Lancar saja perjalanan masuk ke Pusat Bandar... Seterusnya, kami kembali ke hotel dan mula cari makan for dinner...
Masa kuar nak g dinner tadi... Kawasan berdekatan hotel....

Makan kat area hotel aje.... Sedap-sedap rasa makanan di kedai makan nie..

Singgah beli majalah, mainan anak-anak dan fridge magnet di lobi hotel...

Sebelum tidur dok main tembak-tembak dulu.. Itu je diaorang tahu.. Main.. Main.. Main... Bila B cakap suh tidur esok nak tengok Geng.. Terus diaorang tidur.. Hahaha...

2 comments:

jeff said...

>> best berjalan jalan dgn family cam ni...

mrsharis said...

sukanya aunty lia ngan adib & nur ni..pandai berposing gitu. Ni mesti ikut ummi yang suka posing ni..heheh

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....