Tuesday, February 03, 2009

MY DEAR BLOG....

Assalamualaikum...

Selepas ambil anak-anak dari Kelas Q-Fa tadi, balik umah .. Sediakan makanan ni buat mereka.... Diaorang dah bersarapan makan Nasi Lemak kat kelas tadi......

Dah lama tak ambil gambar diaorang berpakaian sekolah cam nie...

Sayang anak-anak umi nie.. Tak de diaorang... Hidup ummi sepi sunyi dibuatnya....

Nur bersama rakan-rakan sekelas.... Adibah, Fazrina dan Emy....

Cari barang-barang skit dan terus balik ke rumah... Lunch tadi makan roti aje....
Bulan 2 memang dok ingat sokmo bday budak comel ni.. Ezhan.. Anak Emy.. Tahun ni Auntie belikan buku-buku cerita ni untuk Ez ye! Harap Ez suka dengan hadiah ni ok!

Untuk Ez dan Emy.. Esok sampailah kot ni kat Masjid Tanah...

Yang ini pula.. Buah tangan untuk Shima... Harap Shima suka dengan pemberian T yang tak seberapanya ini.....

Balik dari POS LAJU, singgah kedai beli barang skit.. Juga lauk untuk dimasak malam nie....

Malam ni T masak Kari Ikan Tenggiri.....

Jugak Udang Celup Tepung.. Cicah Sos Thai......



B g Kuala Lipis ari ni.. Dalam perjalanan balik dekat rumah mertua dia, dia belikan Kuih Akok dan singgah di rumah mertuanya.... Ma kata Kuih Akok kat situ sedap.. Ramai orang kata sedap.. Sebab yang buat tu memang Orang Kelantan... Tapi Ma tak pernah rasa lagi... Sebelum ni dah 2 kali lalu kat area jalan Jerantut tu.. Kuih tu dah habis dijual.. Memang laku pun.. Tadi Ma call.. Dia kata Abah T cakap... "Sayangnya menantu awak kat awak"... Ma pun cakap kat Abah T.. "Sebab menantu tahu kita sayang kat menantu.. sebab tu menantu singgah belikan kuih kegemaran kita nie".. Hehehe... T pun baru rasa sedap ke tak kuih nie.. U ols tengok ajelah Kuih Akok ni ya.. Biar T aje yang makan... Hohoho....
Sedap.. Memang sedap pun kuih nie.. Rasanya setanding kalau nak dibandingkan masa beli kat Kelate dulu-dulu.... Tak rugi B bli pun.....
Kucin-kucin ni T beli masa g Taman Rama-Rama, Pulau Pinang bulan 8 tahun lepas.. Cumelkan?.... Dok terhias kat meja komputer T tue...

Ni pun dok terhias sama kat meja komputer.. Baru beli baru ni kat UNDERWATER WORLD... Macam-macam aksi tue.. Cumel!!

8 comments:

Emy Omar said...

Sedapnye kuih akok..(eh,betul ke spelling tu ha??) kat sini kalau terasa nak makan kena tunggu pasar malam kat area sg udang,ada wife askar(orang kelate)yang memang expert jual kuih tu(pada saya le..)panas tau..budak2 tu pun suka makan kuih tu kalau kitaorang beli.
Psst..nanti dah sampai kita bagi tau eh.

jeff said...

>> nampak sedap tu...:P

Jue said...

salam kenal T....byk kali dh singgah sini tp tak dan nk tgal jejaksss. sodap nmpk kueh akok tu, tp tak bape gemor kot...sedap manis letinggg lerrr........

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

kuih akok tu paling berselera tapi gambar anak-anak bertuah kat sofa tu sukalah kak rose nengok, nampak cam sayang sangat dua badik tu

aimi @ kamalina said...

kuih akok tu rupa dia tak cun tapi rasa sedap kan?? MIL saya pandai buat... T, bestnya masakan kari ikan tenggiri tu.. terliur la..lama tak masa cam tu... lately ni main beli je.. :D

Bibu said...

lama tak tinggal jejak
thanks T for da wish.
cane rase kueh akok ni?talam manis ke?

~~ciklinn~~ said...

tie sukanyer tgokk gamabr 2 badek berpelokan tu.. mesra sgt2..

kuih akok tu manis kan...

Cho Zila said...

>> rajinnyer T siap poskan hadiah.. patutlah dikasihi..
>> seronokkan T duk rumah tengok anak2 membesar depan mata kita.. jelesnyer akak...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....