Friday, February 13, 2009

MY DEAR BLOG.....

Assalamualaikum...

Pagi tadi dalam pukul 4.00 gitu.. Adib muntah-muntah.. Banyak... Sebelum tidur tu pulak dia cirit-birit.. Alahai.. Berjangkit pulak penyakit Nur kat dia... So hari ini, dua-dua tak pergi ke Kelas Q-fa dan SKJB... Dok di rumah saja.. Berehat.. Entah apa yang tak kena diaorang makan pun T tak pasti.. Samada mereka makan makanan di kantin sekolah ataupun sebab makanan yang B tapau masa dinner sepanjang minggu nie... Kesiannya anak-anak Ummi nie.. Tadi dah bagi Adib makan ubat cirit-birit dan sepanjang hari ini dia tidur aje.. T dah call cikgunya dan kata suruh cari pengganti untuk acara lumba lari esok.. Dia masuk acara tu sempena Hari Sukan esok.. Itulah.. Tahun lepas pun dia tak dapat menghadiri Hari Sukan di sekolahnya sebab demam dan tahun ini pun tak dapat pergi jugak.. Agaknya dah beria sangat berlatih tengah panas sepanjang minggu ini.. Dah nasib badan anak bujang Ummi nikan?...

Nur tengah menjaga Abang Adibnya.... Masa ni Adib dah start demam dah....



Malam ni T masak menu yang ringkas sahaja.. Bahan-bahan masak kat dalam peti ais pun dah tak ada stok.. Tak keluar cari lauk pun kat kedai.. Anak-anak tidur aje hari ni.. So, T masak ajelah apa yang ada kat dapur tu.. Menu malam ini Telur Goreng, Sayur Bayam Goreng dan buat Sambal Tempoyak.. B tak makan Sambal Tempoyak.. Sebab dia tak makan Tempoyak.. Tak berselera katanya dengan Tempoyak.. Tapi kalau durian dia makanlah... Memilihlah pulak ye B? Hehehee....

Jemput makan....

14 comments:

Idida Aziz said...

semoga cepat sembuh yer adib...siann....bagus betul nur jagakan abg yerr

dilaOHdila said...

salam ma
moga adib cepat sembuh. sayang adik kat abang. nampak caring...good gurl.
time adik sakit abang caring jugak na

aimi @ kamalina said...

la adib pula yg sakit ker?? alahai..siannya.... teruk gak la sampai cirit birit tu T..risau kan kalau anak2 sakit camni.. hmmm..get well soon to adib...

T, your hubby tak suka tempoyak??? tapi durian mkn lak ya.. hehehe... saya suka sgt2 dgn sambal tempoyak..nak lak kalau ada jering muda... sedapnya!!! siap mkn bertambah2 pinggan tau...

en_me said...

siannyerrr adib tewww..

Emy Omar said...

Get well soon Adib..sian dia,jangan lupa makan ubat ye

~~ciklinn~~ said...

lor... berjangkit yerk....ciannnyer..takpe ni mengeratkan lagi ikantan adik beradik tu... hehhehhe

semoga abg cepat sembuh.... mkn ubat tau..

re:nur..nanti bila abg dah sihat ajak umi gi tgok upin ipin yerk.... best tau..

ZaiY said...

biasalah kalau adik beradik camtulah, sorang demam patu mesti jangkit yg sorang lagi, nasib baik tak kena dua2 serentak, kalau tidak teruk jugak Tie nak menjaganya. anak akak muazpun demam dah 3 hari dah, sama jugak arini sukan tak dapat hadir, kesian sgt sbb dia beriya-iya nak datang sekolah untuk sukannya harini..
harap adib cepat sembuh ye..

ai said...

Abang pulak berjangkit? alahai...sian la sakit pewot, muntah2. musti lemah je..cepat sembuh ye..

T, telor kau tu buat aku mengiur je wei! isk...dapnye..

sofeaann said...

hello T!!!! da lame xjumpe..sofea pun da ade blogspot...nti dtg umah baru ye !!! semoga adib get well soon..rajin2 mkn ubat tau !!

jeff said...

>> nampak aman tidur tu...:D

Puan Iza said...

Ciannya kat adib...semoga cepat sembuh...

mysha said...

alaHai terHarunyER kaSIh aDIk pada aBG...

aKAK shA tAK kiRa t sHa g KuaNTAn sHa cALL jERK aKAK, aKaK keNE mASAk kaT sHa huhuhuhuu

lAMa taK ziaRAH aKak.. aKAK sihAT kER?

gee-mama aiman,aneesa n imran said...

alahai cian yerr adib...
salah mkn kot..
dah sehat ke skrg...
gee ni selalu lupa nak ke blogspot
nur..
maklumlah kita ni dokumah lain2 kan..:)

shimazahar said...

laa. adib plak demam haa.. tapi selalunya demam nie memang akan berjangkit.. makan ubat yer adib.. semoga cepat sembuh...

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....