Saturday, January 17, 2009

MY DEAR BLOG.....

Assalamualaikum...

Hari ni kami sekeluarga balik ke Kuala Krau.. Ma dah pesan semalam suruh makan pagi di rumahnya.. Ma buatkan Nasi Impit, Sambal Kelapa, Rendang Ayam dan Air Teh.... Selepas bersarapan, duduk berborak-borak...

Sebelum keluar rumah dan dalam kereta, wajib amik gambar dulu.. Hehehe.. Tudung jenis ni T beli RM10 je sehelai.. Selesa bila memakainya...



Sampai KK sambung posing lagi.. Heheeh...



Nur pun posing sama di rumah Atuk dan Neneknya.. Adib tengah tengok tv tue..



Demam Atuk dah kebah sikit bila berjumpa cucu-cucunya.. Alhamdulillah....



Menu sarapan kami.... Alhamdulillah...



Selepas solat Zohor, makan tengahari dan pas tu dok habiskan baca buku Dr. Tuah.... Nur dan Adib tolong Nenek mereka di dapur.. Buat Kuih Cekodok.. Hehehe...
Menu untuk makan tengahari kami... Ma dah siap masak Gulai Ikan Tilapia, Hati Goreng, Sambal Cili Api, Ada Budu, Daun Ubi Kayu, Ada Kacang Botol dan Air Teh 'O' Ais Limau. Alhamdulillah.... Dengan rezeki yang diberikan-Nya.....



Kuih Cekodok Adib & Nur.. Hehehe.. Rajin dok tolong Nenek kat dapur tue...



Selepas solat Asar, kami ke Jerantut.. Beli barang-barang dapur untuk Ma... Stok barang dapur dah banyak habis kat rumah tue... Selepas tu, kami terus balik ke rumah.. Adik T, Eidi ada balik jugak....
My lovely Mum.... Tudung yang Ma pakai ni T yang belikan...




@ TF, Jerantut.....


Yeyeyey.... Pak Uda ada balik jugak.....



Selepas solat Maghrib, makan Tapai Pulut yang Ma buatkan dan Ma masakkan Ikan Tilapia Masak Merah untuk dinner.




Alhamdulillah...



Selepas makan malam, dok depan tv pulak nak tahu siapa calon yang menang di Kuala Terengganu.. TAKBIR! TAKBIR! TAKBIR.... Tahniah buat Saudara Mohd Abdul Wahid Endut kerana telah memenangi pilihan raya kecil Parlimen Kuala Terengganu.. Syabas! Semoga dapat berkhidmat dan berbakti menegakkan syiar Islam dengan sebaik-baiknya.. Alhamdulillah.. Ma dan Abah terus buat Solat Sujud Syukur di atas kemenangan PAS itu... TAKBIR! TAKBIR! TAKBIR!....

4 comments:

Jasfyra said...

tapai...dah lama gila xmakan..
cam terasa je kt tekak ni.
nanti nk carik ar kt pasar mlm..
cedapnya...

Emy Omar said...

Wah..macam2 nenek dia masak untuk Nur dan Adib ye..
psst..THANKS FOR THE PARCEL ;)

Zanna_MamaBatrice said...

tapai pulut, sedapnyer....makcik hubby yg kat ayer hitam kalu buat, mmg kami berebut2 ler.....

kak, byknyer lauk, siap ada ulam tu...tu yg tak tahan, makan ngan budu erk!

cantik jubah ma kak tie lah....
zana skang dok teringin nak berjubah kak.....nak cari yg pattern cam ma akak pakai tu coz' simple and cam selesa jer...murah gark tudung tu RM10 kat sana...kat sini RM15 paling murah.....yg zana nyer kaler hitam merah tu mahal sikit kak....ntah ler, beza apa pun tak tahu ler....

superior said...

gucci
gucci bag
gucci handbag
buy gucci
gucci wallet

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....