Saturday, January 03, 2009

MY DEAR BLOG...

Assalamualaikum....

Pas bangun pagi tadi, bersiap g tapau R0ti Canai 4 breakfast.. Sambil tunggu orang dok bungkus2 tu, T sempatlah pekena segelas Teh Tarik... Ooo, nikmat betul rasanya pekena Teh Tarik dalam hujan renyai-renyai gitu.. Heheh.. Then T g bli lauk untuk dimasak lunch nanti dan jugak bli sesikit barang-barang dapo.... Sampai umah, makan dan Kak Long jugak Abang Long datang ke rumah.. Melawat suamiku yang sedang demam itu.. Dia tak g klinik pun.. Makan ubat demam yang doktor bagi kat T aje.. B mmg payahlah kalau pasal nak jumpa doktor, g klinik bagai.. Takkannya.. Selagi boleh elak, mmg dia elak..

Untuk lunch ni, T masak Ikan Kembung Singgang dan goreng Ikan Kering Plata aje.. Petang nanti g tengok Mak Su.. Tengahari ni dok relax kat umah jer.. Kalau platlet Mak Su ok, petang ni dia buleh kuar spital dah....

11 comments:

farah amoi said...

hai T
suka masuk laman T ni
gambar makananje
hubby T demam ke...hehhehe
memang le....mcm farah
kalau demam jgn harap nak g klinik
baik minum 100plus saje...

T,
farah tgk anak-anak T dah besar...
T x mau baby lagi ke T..
hihiiiii

Zanna_MamaBatrice said...

hubby kak tie demam ker?
cepat sembuh tau....hubby kak tie sama ngan hubby zana, bab2 nak gi klinik kalu demam mmg payah....selagi dia boleh bangun gerak selagi tu ler dia buat dono jer .......kalu dah x larat nanti, baru ler sibuk nak makan ubat......he he he

re : kak tie, minyak baby j&j mmg dari kecik zana letak kak...tp minyak tu buat rambut batrice perang ler kak...he he he ...zana letak minyak subur rambut mustika ratu & minyak bijan jer tu...

~~ciklinn~~ said...

hai T.... sihat ker....

hubby demam yer... suh dia rehat byk2.. tapi org laki bukan cam kita kan...susah tol nak gi kinik..

sedapnya ikan singgang tu... feveret linn..tapi sejak kawin tak pernah masak sbb hubby tak suka.. so kalu tingin nak mkn kenalah balik kg.... hehehe ke T nak tolong masakkan utk linn..

atty's said...

salam T'hubby T demam ye..semoga cepat sembuh...

Emy Omar said...

Hi..kita doakan maksu & Bob cepat sembuh ye..
Re;Memang busy la tak lama lagi..duduk atas jalan je la saya ni nanti dok menguruskan ez & erfan lagi..he..he.. psst..kalau bukan musim dia memang susah nak cari ketam tapi kat kg lan takyah tunggu musim memang ada memanjang..tepi pantai la katakan..

salina said...

eikk takutnya..skrg ni sana sini denggi..alhamdulillah T dah ok...bie T tu sama dgn saya..kalau bleh elak klinik mmg elak kaw2 punya...

aimi @ kamalina said...

salam T... dah sihat ya... alhamdulillah...hubby T mcm hubby saya gakla...mmg payah nak gi klinik kalau demam.. puas suruh, tak pi gak..dia rela mkn ubat, dok kat umah je... mmg lelaki mcm tu yek??

Puan Iza said...

Salam kak Tie...
sihat ker?....ooo hubby kak tie demam ke...dah sembuh ke....

jacker said...

It seems different countries, different cultures, we really can decide things in the same understanding of the difference!
nike shoes

splendid said...

Although there are differences in content, but I still want you to establish Links, I do not
fashion jewelry

intelligence said...

Although we have differences in culture, but do not want is that this view is the same and I like that!
age of conan power leveling

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....