Friday, December 19, 2008

MY DEAR BLOG....

Assalamualaikum....

Dalam kul 11.40 pagi tadi, kami kuar lunch di restoran berdekatan rumah...


Seterusnya ke KL... B ada keje skit kat SPNB... Mak Su pun T bawa sama.. Niat hati nak bawa Ma dan Abah jugak... Tapi tak muat keta tulah.. Nantilah, bila beli keta besar skit bulehlah bawa mereka pulak... Skang dahlah tak leh nak bawa penumpang lebih, tak pasal-pasal dapat notis/saman dari Mr. Polis tu.. Huhu... Pas B settlekan kejenya kat SPNB tu, kami ke Tesco Ampang untuk makan-makan lagi.. Kalau lunch tadi T layan nasi campur, kat sini T & family dok melayan makan Nasi Berianilah pulok.. Hhehehe..




Bila perut dah kenyang, erkkk! Alhamdulillah.... Kami pun bersiar-siar di kawasan sekitarnya pulak.. Tengah mata tu dok ushar barang-barang kat situ, ternampaklah akan T sorang pelakon tu.. Tengah berjalan bawa 3 org anak-anaknya.. Ala, si Fauzi Nawawi tu.. T pandang kat dia, dia buat derk je gitu.. Tak kisahlah.. Tapi hensem gak mamat tue.. Heehehee.. Tak nampaklah pulak si Lisda.. Memang mesra dia dok melayan anak-anaknya... Bapa Mithali gitu.. Wah.... Bagus.... Bagus....

Pas tu, kami dok melayan anak-anak dok memain mainan, bli mainan dan seterusnya bergambar-gambar sat..






Then, terus kami ke Melaka.. Malam ni nak tidur di rumah biras T di Sungai Rambai.. Tapi sebelum itu kami makan Ikan Bakar di Perkampungan Ikan Bakar Terapung (PIBT).. Sementelah biras T dan adiknya ada di bandar Melaka.. Kami ajak mereka join kami makan-makan sekali.. Pergh! Habislah 25 bungkus Nasi Lemak kami makan malam tu... T amik 2 ekor Ikan Siakap (bakar dan stim), Sayur Kailan, Ketam Lada Hitam, Sotong Celup Tepung, Kupang Bercili dan jugak 2 jug Air Sirap... Anak-anak lak pas makan dok main naik keta di kawasan berdekatan.. Seronok sangat mereka.. Kami pun enjoy makan... Keje makan je ari ni.. Manalah tak naik badan tu T.... Huhu...





Setelah B siap bayar harga makanan, kami pun terus menuju ke rumah biras.. Badan punyalah penat.. Mata pun mengantuk giler.. Tak sesabar dah nak masuk tidur... Good nite...

4 comments:

wholesale jewelry said...

i think the archive you wirte is very good, but i think it will be better if you can say more..hehe,love your blog,,,

彭城视窗棋牌游戏中心 said...

Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all

intelligence said...

womens handbag
womens handbag
fashion handbags
fashion handbag
handbags uk

pub187 said...

longing25800

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....