Saturday, December 20, 2008

MY DEAR BLOG.....

Assalamualaikum.....


Pagi ni bekfes dan lunch di rumah biras.. Dia memang pakar memasak.. Lama-lama dok umah dia, mahu lagi membesarnya badan T nie.. Hohoho.... Anyway, tq banyak2 pd Kin dan Abe Aid.. Sudi melayan makan, minum kami selama di rumahnya.. Dengan kata lain, kalau ke rumahnya.... Sure takkan rasa lapar... Memang mewah dengan layanan makanan bagai.. Hehehehe... Jugak tq pada Shida.. Sudi memberikan bag anyaman yg berwarna merah hati tue.. Kak T amat2 menghargainya.. I love it so much!!






Dalam kul 1.30 tgh hr gitu, kami pun mula bertolak ke JB... Hampir 2 tahun tdk ke sana.. Punyalah T happy n seronok teruja bagai berpeluang ke sana lagi.. Tq pada B.. Sudi bawa umi dan anak2 berjalan2... Kami tiba di JB pada pukul 3.30 petang dan mula mencari bilik hotel.. Alhamdulillah... Kami menginap di M SUITES HOTEL berdekatan Danga Bay.. Pas hantar barang ke bilik, berehat sat... Kami pun turun ke Danga Bay... Makan-makan di Gerai Periuk Belanga (Sedap sungguh rasanya Air Sirap Bandung Soda dan Nasi Ayam Penyetnya itu.. hehe)dan jenjalan di kawasan sekitarnya.. T ada projek kat sini sebenarnya.. Dah berjanji bertemu kawan Fotopages T, ITA Mama Dina kat sini... Akhirnya. .. Bertemulah kami seusia sms bagai sebelum itu.. Tq pada Ta dan suami. .. Sudi nak bertemu kami sekeluarga.. Kami g lepak2 kat satu gerai tu dan sembang-sembang sesama kami.. Adalah kot hampir sejam gitu dan selepas bertemu mereka kami pun menuju ke destinasi masing-masing.. Ta pulang ke rumahnya manakala kami singgah di Restoran Singgah Selalu .. Cari makanan dan sempat beli majalah Nur keluaran bulan depan... Ta, tq bagi baju pada anak-anak T ye! Padan pun dgn mereka.. T cuma belikan choc Cadbury tu aje kat Guardian di Danga Bay tu... Dina jangan habiskan sekaligus choc tu ye! Nanti rosak gigi... Dina baik sangat.. Senyap je dia... Taklah melasak cam anak2 T tue.. Huhuhu.. Ta, kalau T ke JB lagi, T nak jumpa Ta lagi tau! Terima Kasih untuk ke sekian kalinya... Muah.....

















Selepas keluar daripada Restoran Singgah Selalu, kami pun kembali ke bilik hotel.. Adib nak makan Fish & Chipslah pulak.. T pun buatlah order dan anak-anak pun makan dengan berseleranya.. Ingat sebelum tidur, nak melayan baca buku tulisan Tuah, tapi mengantuklah pulak.. Kita masuk tidur dululah ye! Good nite.....




13 comments:

ibu_rizqy said...

WAH...T...JALAN2 CARI MAKAN KAT JB... BEST NYER...

Tink said...

eh bila lak pi sg rambai tu???
dok umah sykin ke??
hui dah dekat sangat ngan umah mak kite t...

atty's said...

hai t..nampak seedap nya air bandung tuh..

farah amoi said...

wah T
jejalan lagi
kuat demo ja'le

best nye...leh jumpa mama dina ngan baby baru nye
hehhehehe
ita dah abis pantang ke tuuu...?

bilo nak balik kelate plok T?

ザリア said...

cntik beg anyaman tu..
cuti aje keje dia ek

ita mama dinafiz said...

salam tie...
oo..tie dah update kt sini yer...
T..ita pun nak ucapkan TQVM coz sudi nak jupe kitaorang..
walaupun rasa cam kejap sgt jupe
tapi happy sgt coz dpt jupe T & family..
next time kalu dtg sini lagi kita spend time lama skt key..
dtg umah ita & bole kita mkn2 sambil borak lama2...

oso,TQ for d cadbury choc tu..
jenuh mama nak sorok choc tu..
kalu tak kejap jer dina habiskan..
ada lg satu blom rasmi lg...heheeh
yg satu bungkus mama & papa dh abiskan..aci tak???

daaa...

Ajeem said...

excited betul anak gambar atas tu nak makan..macam-macam ada pada gambar tersebut.

1. keluarga bahagia.
2. anak-anak kecil yang comel.
3. isteri/ibu yang rajin dan solehah.

banyak lagi tapi cukup tiga saja diatas...hehe

~~ciklinn~~ said...

bestnyer Tie gi jalan2..sampai kesalanatan ha.....

linn tak sampai lagi ke danga bay nie..tingin rasanya nak gi....

yg paling best dapat jumpa kenkawan kan tie.. bilalah agaknya kita akan berjumpa kan....

HABIHA69 said...

salam ibu ruziawati itu, sronoksnya dapat jalan-jalan cari makans..kata pepatah jauh berjalan luas pandangan...saya kalau jauh jalans kering lah poket nih...Salam tahun baru hijrah 1430H dan tahun baru 2009.

fashion jewelry said...

I like your blog

常州麻将 said...

A friend told me this place I have been looking for, I come, it turned out, I have not disappointed, good Blog

googler said...

I will pass on your article introduced to my other friends, because really good!
wholesale jewelry

yanyuedao said...

longing25800

THE ONE AND ONLY

ABOUT ME

My photo
Temerloh, Pahang, Malaysia
seorang yang simple dalam menjalani kehidupan seharian..

MY BLOG DESCRIPTION

Sekadar meluahkan apa saja yang terbuku di hati dan yang terlintas di fikiran.. Apa saja pandangan atau pendapat adalah mengikut kefahaman saya atau peredaran semasa ketika itu.. Saya tidak mengharapkan kalian bersetuju dengan pendapat saya semata-mata.. Kita berhak mengeluarkan pendapat masing-masing.. Bukan begitu? Saya tidak akan sesekali membiarkan mana-mana bloggers mengutuk, menghina atau yang sewaktu dengannya terhadap saya di sini.. Saya bertanggungjawab sepenuhnya terhadap semua corak penulisan dan gambar-gambar yang disiarkan di blog ini.. Hak cipta terpelihara sepenuhnya.. .. Harap maklum... Terima Kasih..

BORAKS

MY BLOG LIST

MY FOLLOWERS

MY PRECIOUS.....

MY PRECIOUS.....